Vent et øjeblik...
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Mandag
8-22
Tirsdag
8-22
Onsdag
8-22
Torsdag
8-22
Fredag
8-22
Lørdag
8-22
Søndag
8-22
0 Kurv Menu

Spar 200,- ved alle ordrer over 2000,-*

Brug koden: K200 *Kan ikke kombineres med andre rabatter eller prisgaranti

×

Frysere

En fryser er ikke bare en fryser

Fryseren spiller en stor rolle for, hvordan og hvor meget mad vi opbevarer. Derfor findes der også masser af forskellige fryseløsninger, og det kan være svært at få et overblik. Vi har samlet de mest almindelige overvejelser, som du bør gøre dig, inden du skal købe en ny fryser.

Når der bliver sagt fryser, forestiller de fleste sig en klassisk kummefryser, som typisk er placeret i et skur eller et bryggers. Men ud over de forskellige kombinationsløsninger, findes der også flere typer af frysere.

Fritstående fryseskab

Til forskel fra en kummefryser, er fryseskabet lettere at have overblik over, netop fordi det er et skab. Det er indrettet med hylder og kasser, så du let kan komme til dine frostvarer. Samtidig kan skabsfrysere let placeres i dit køkken, så du har nem adgang til dine frostvarer. Til gengæld er kapaciteten maksimum-kapaciteten for et fryseskab mindre. Fritstående fryseskabe leveres som en samlet enhed, hvilket giver dig mulighed for at placere skabet, mere eller mindre som du har lyst til.

Integreret fryseskab

Det integrerede fryseskab er designet til at indgå i en samlet køkkenløsning. Derfor leveres de uden frontplade, fordi du skal købe en køkkenlåge fra din køkkenleverandør. Det begrænser din frihed til at placere skabet, som du har lyst til, men til gengæld giver det et stilrent udtryk til dit køkken.

Kummefryser

Kummefryseren er til dig, der har brug for at fryse rigtig meget ned, enten fordi du køber mange frostvarer, eller fordi du skal have store ting liggende. Skal du for eksempel fryse en halv gris, er det oplagt med en kummefryser. Samtidig er energiforbruget ofte lavere end ved skabsfrysere.

Hvad er ellers vigtigt?

Når du har valgt, hvilken type fryser du står og mangler, er det tid til at kigge på de forskellige specifikationer, som fryserne har. Ofte er der især tre overvejelser, der er relevante i den forbindelse, bortset fra fryserens pris.

Energiforbrug

Fryserens energiforbrug er ikke kun relevant for at skåne miljøet. Du kan spare op til 2.900 kr. på dit fryseskab, eller 2.300 på din kummefryser i løbet af fryserens levetid, ved at vælge en A+++ fryser, frem for en A+ fryser. Så energiforbruget er en relevant faktor at overveje, især i forbindelse med fryserens pris.

Kapacitet

Dernæst er frysekapaciteten naturligvis relevant. Ud over at den er med til at afgøre, om du skal gå efter fryseskab eller kummefryser, så er der også forskel på kapaciteten for den enkelte type fryser. Fryseskabe har en kapacitet på mellem 40 og 351 liter, mens kummefrysere ligger mellem 95 og 557 liter.

Funktioner

Hvis du har helt styr på det med energi og kapacitet, så er det på tide at kigge på de forskellige, smarte funktioner. Mange frysere har for eksempel en automatisk afrimningsfunktion, NoFrost, så du slipper for at skulle afrime manuelt. Der kan også være elektronisk temperaturstyring, som giver dig større kontrol over temperaturen i din fryser.

Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan du vælger den bedste fryser til dit behov, så tjek vores købsguide. Der gennemgår vi flere detaljer og nuancer af fryservalget.

Er du mere til personlig rådgivning, eller vil du bare gerne have en hurtig afklaring på et spørgsmål, så kontakt os. Vores fantastiske fryse-forskere er klar ved telefon, chat og mail.