Vent et øjeblik...
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Mandag
8-22
Tirsdag
8-22
Onsdag
8-22
Torsdag
8-22
Fredag
8-22
Lørdag
8-22
Søndag
8-22
0 Kurv Menu

Kogeplader

Find din nye kogeplade

Hvis du er på udkig efter en ny kogeplade til køkkenet derhjemme, i sommerhuset, på kollegieværelset, tekøkkenet på første sal eller noget helt femte, så er du kommet til det rette sted. Her kan du finde den helt rigtige kogeplade til dine behov - det er bare at se dig omkring og vælge din favorit.

På denne side har vi samlet hele vores udvalg af kogeplader inddelt efter type og varmekilde. Vælg den type plade, du gerne vil have, og kig det store udvalg igennem. Er du ikke helt sikker på, hvilken type kogeplade du er ude efter, kan du læse med her og blive lidt klogere på, hvorfor en kogeplade ikke bare er en kogeplade.

Forskellige typer varmekilder

Det er med kogeplader som med så mange andre typer hvidevarer - der er lidt mere at sætte sig ind i, end man umiddelbart skulle tro. Men ofrer du lidt tid på forhånd på at sætte dig ordentligt ind i produktet, falder risikoen for, at du vælger forkert, og chancen for, at du vælger det helt rigtige, stiger, så du kan være glad for dine nye hvidevarer i mange år fremover.

Noget af det vigtigste at tage stilling til, når det gælder køb af ny kogeplade, er, hvilken type varmekilde den skal have. Gaskogeplader er, som navnet antyder, gasdrevne, mens glaskeramiske kogeplader, induktion og masseplader er eldrevne. Og der hører ligheden så også op:

Gaskogeplader

Hvis du har mulighed for at blive tilsluttet gasforsyningen eller blot sværger til madlavning over gas og gerne selv vil bikse med en gasbeholder derhjemme, er en gaskogeplade lige noget for dig. Gaskogepladerne kan skifte temperatur lynhurtigt og er derfor både nem, hurtig og praktisk at lave mad på. Det er da heller ikke uden grund, at mange professionelle kokke svæger til denne varmekilde.

Glaskeramiske kogeplader

Nogle af de mest populære kogeplader i dag er glaskeramiske kogeplader. De er kendetegnede ved en helt glat overflade, opdelt i kogezoner. Pladerne er nemme at holde rene, de tager sig flot ud i køkkenet, og de er nemme at lave mad på. Temperaturen kan ikke justeres lige så hurtigt som fx gas og induktion, men til gengæld behøver du hverken en gastilslutning eller nyt kogegrej for at lave mad på denne type kogeplade.

Induktionskogeplader

Glaskeramiske kogeplader kan også fås med induktion. Induktionskogeplader virker fundamentalt anderledes end andre kogeplader, idet den danner et kraftigt magnetfelt, der leder energi op i gryden eller panden. Derfor virker denne type kogeplader kun med gryder og pander, der har en magnetisk bund. Lige som med gaskogepladerne kan denne type plade skifte temperatur meget hurtigt.

Massekogeplader

Hvis du er på udkig efter en billig kogeplade, der bare virker, men ikke nødvendigvis behøver være overmåde elegant, kan du satse på traditionelle kogeplader - også kaldet massekogeplader. Denne type plader opvarmer typisk langsommere end især gas- og induktionskogeplader, men er til gengæld en del billigere. Energimæssigt er der ikke ret stor forskel på forbruget ved de enkelte kogeplader.

Her hos WhiteAway.com ved vi en hel del om kogeplader. Så hvis du er i tvivl om, hvilken plade du skal vælge, eller du har andre spørgsmål om hårde hvidevarer i al almindelighed, er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservice, der sidder klar ved telefonen det meste af dagen. Telefonnummeret er 7873 6697.