Vent et øjeblik...
Spar 8% på ALLE hvidevarer*

Opvaskemaskiner

Hjælp til at vælge ny opvaskemaskine

Det kan være en jungle at finde rundt i de mange forskellige typer af opvaskemaskiner, som du kan vælge imellem. Det kender vi alt til, for vi har rigtig mange forskellige til salg. For at hjælpe dig godt på vej, får du her nogle gode tips til, hvordan du let kan vælge netop den opvaskemaskine, der passer bedst til dig.

Hvilken type opvaskemaskine har jeg brug for?

Første overvejelse, når det kommer til opvaskemaskiner, bør være hvilken type, du har brug for. Opvaskemaskiner kommer i fire forskellige typer.

Opvaskemaskine til underbygning

Underbygningsopvaskemaskiner, som også bliver kaldt en model til indbygning, er formentlig den, du kender i forvejen. Denne type opvaskemaskine er designet til at blive bygget ind i dit køkken, og kommer med sin egen front.

Integrerbar opvaskemaskine

Den integrerbare version er, ligesom underbygningsmodellen, tænkt som et modul i dit køkken. Forskellen er, at den integrerbare udgave kommer uden front. Derfor skal du købe en matchende køkkenlåge, der passer til dit køkken.

Fritstående opvaskemaskine

Hvis du ikke har mulighed for, eller lyst til, at bygge din opvaskemaskine ind i køkkenet, er den fritstående model en god løsning. Den er beregnet til at stå frit i dit køkken, og kommer derfor med fuld beklædning.

Bordopvaskemaskine

Er du presset på plads i dit køkken, kan det være du skal kigge på en bordopvaskemaskine. Denne type er designet til at stå på dit bord, og tilsluttes en vandhane. Derfor er de typisk blandt de mindste opvaskemaskiner.

Hvad skal jeg kigge efter?

Prisen er naturligvis altid en vigtig faktor, når du skal købe hvidevarer. Men der er mange andre ting, der er værd at overveje, når du skal vælge din opvaskemaskine. Her er tre af de mest almindelige overvejelser.

Opvaskemaskinens størrelse

Når vi snakker om størrelsen, tænker vi på maskinens kapacitet. Altså hvor meget opvask, den kan tage på én gang. Opvaskemaskiners kapacitet måles i standardkuverter, hvor de almindelige opvaskemaskiner typisk kan vaske mellem 10-14 kuverter. Bordopvaskemaskiner kan som regel vaske 6 kuverter. En familie på 4-5 personer kan med fordel vælge en opvaskemaskine, der kan vaske 12-14 kuverter.

Opvaskemaskinens forbrug

Omkostningerne til en opvaskemaskine kommer på baggrund af dens forbrug af både vand og energi. Der kan være helt op til 1.300 kr. i forskel på elregningen mellem en A+ og en A+++ opvaskemaskine på 12 kuverter. Derudover kan der være stor forskel på, hvor meget vand den enkelte maskine bruger på en vask.

Opvaskemaskinens funktioner

De fleste opvaskemaskiner kommer i dag med en række forskellige funktioner og programmer. Det rigtige program kan have indflydelse på, hvor hurtigt din opvask bliver færdig, hvor meget vand maskinen bruger, og hvor rent dit service bliver. Derfor kan det være en god idé at kigge på, hvilke funktioner den enkelte maskine har.

Hvis du har brug for yderligere informationer, inden du giver dig i kast med at vælge en opvaskemaskine, kan du med fordel læse vores købsguide. Vil du hellere rådgives personligt, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi er klar på telefon, chat og e-mail til at hjælpe dig med dit valg.