Vent et øjeblik...
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Mandag
8-22
Tirsdag
8-22
Onsdag
8-22
Torsdag
8-22
Fredag
8-22
Lørdag
8-22
Søndag
8-22
0 Kurv Menu

Spar 8% på ALLE hvidevarer*

Brug koden: SPAR8 - gælder t.o.m. 26/7 *Kan ikke kombineres med andre rabatter, tv-kampagner eller prisgaranti

×

Vaskemaskiner

Stort udvalg af vaskemaskiner

Hvis du er på jagt efter en ny vaskemaskine, er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har et væld af forskellige typer, modeller og funktioner, du kan vælge imellem i alle priskategorier. Men det kan være rigtig svært at få overblik over det hele. Derfor kan du her læse mere om, hvordan du kommer i gang med at vælge din nye maskine.

Hvilken type skal jeg vælge?

Allerførst bør du overveje, hvilken type af vaskemaskine, der er den rigtige for dig. Der er tre grundlæggende typer af vaskemaskiner, som du kan sortere efter.

Frontbetjent vaskemaskine

En frontbetjent vaskemaskine er det mest almindelige valg. Det er sandsynligvis også en frontbetjent vaskemaskine, du forestiller dig, når snakken falder på vaskemaskiner. De betjenes, som navnet antyder, fra gennem lågen på fronten af maskinen. De er lette at fylde og tømme, og har typisk den største kapacitet.

Topbetjent vaskemaskine

Har du begrænset plads til din vaskemaskine, eller har du svært ved at bukke dig ned, så kan en topbetjent vaskemaskine være en bedre løsning for dig. Fordi du åbner maskinen fra toppen, kræver denne type vaskemaskine ikke plads foran maskinen. Typisk er maskinerne også smallere end de frontbetjente, så de er lettere at finde plads til.

Vaske-tørremaskine

En anden pladssparende løsning kan være en vaske-tørremaskine. Kombinationen af vaskemaskine og tørretumbler i én maskine sparer dig for den plads, to maskiner kræver. Du bør dog være opmærksom på, at de fleste vaske-tørremaskiner kun kan tørre cirka halvdelen af det tøj, du har vasket. En maskine med 8 kg vaskekapacitet kan altså typisk kun tørre 4 kg tøj ad gangen.

Hvad skal jeg holde øje med?

Når du har valgt den type af vaskemaskine, som du har brug, kommer alle de andre overvejelser. Hvilket mærke, hvilke funktioner, hvilket design. Alligevel er der tre grundlæggende faktorer, der spiller en vigtig rolle for alle, der skal købe en vaskemaskine.

Pris

Det er helt naturligt, at valget af vaskemaskine langt hen ad vejen styres af din pengepung. Det er også derfor vi gerne vil presse priserne helt i bund. Men der er flere omkostninger forbundet med din vaskemaskine, end selve købsprisen. Derfor spiller de næste to faktorer også en rolle i at vurdere, hvad vaskemaskinen koster.

Kapacitet

Vaskemaskinens kapacitet er helt afgørende for, hvilken husstand den vil passe til. Er I en familie på fem, vil en vaskemaskine med plads til 5 kg tøj slet ikke være nok. Men ud over hvor meget tøj, I har behov for at vaske, har størrelsen på vaskemaskinen også betydning for prisen. Jo mere tøj, du kan vaske på én gang, jo færre gange skal du vaske tøj i løbet af maskinens levetid. Færre vaske betyder mindre vand- og energiforbrug, og mindre slid på maskinen. Det kan altså godt være en god forretning, at købe en lidt større maskine.

Energi- og vandforbrug

Vaskemaskiner bruger både strøm og vand. Derfor bør du også kigge på, hvor meget vand og energi, maskinen bruger. Energiforbruget kan du let få et overblik over, ved at kigge på maskinens energiklasse. Forskellen på din elregning mellem en A+++ og en A+ maskine kan være helt op til 1.100 kr. i løbet af maskinens levetid. Mange maskiner har også forskellige spareprogrammer, der tilpasser energi- og vandforbrug til mængden af tøj. Her kan der også være penge at hente.

Hvis du gerne vil læse mere om de forskellige faktorer, der er relevante når du skal vælge den helt rigtige vaskemaskine, kan du tjekke vores købsguide. Og er du mere til personlig rådgivning, så kontakt os. Vi sidder klar til at vejlede dig på både telefon, chat og e-mail.

 

Vælg den rigtige vaskemaskine