Vent et øjeblik...

Komfur

Lækker mad på et lækkert komfur

Uanset om du er en regulær Michelin-kok eller en glad amatør, er der noget inspirerende over at lave mad på et lækkert komfur. Og det er lige det, du finder på siden her; lækre komfurer i massevis!

Måske er dit nuværende komfur gået i stykker. Måske er det så gammelt, at det kun virker engang imellem. Eller måske har du set dig varm på et splinternyt komfur, som du bare MÅ eje ? bare fordi. Uanset hvad grunden er, så er du havnet det rette sted. Her hos WhiteAway.com har vi nemlig et væld af forskellige mærker og typer komfurer at vælge imellem. Og vi har helt sikkert også et til dig.

Værd at overveje

Der er flere ting, der vil være fornuftige at overveje, når du skal have et nyt komfur. En af de helt oplagte er, at du tager stilling til, om det skal være et komfur med induktionskogeplader, keramiske kogeplader, gaskogeplader eller masseplader. En anden ting er, at du tager stilling til, hvor mange kogeplader, det skal have. Og om én ovn er nok, eller du får brug for et komfur med to ovne. Vi har noget inden for alle kategorier, så kig dig omkring ? og spørg endelig, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Komfurer og forskellige typer kogeplader

Som nævnt ovenfor er der flere forskellige typer kogeplader at vælge imellem, når du står over for at skulle investere i et komfur. Når du har besluttet, om du ønsker et gas- eller et elkomfur, skal du vælge typen af kogezone.

Komfurer med gaskogeplader har som regel en top af støbejern, der kan tages af.

Komfurer med elektriske kogeplader (masseplader, keramiske kogeplader og induktion) adskiller sig fra hinanden ved, at de komfurer, der har masseplader ofte er billigere end de andre, da masseplader ikke længere er ?på mode? og desuden sværere at styre rent temperaturmæssigt end fx induktionskogepladerne. Komfurer med glaskeramiske plader og induktionskogeplader er kendetegnet ved at have en helt flad top, der er nem og hurtig at gøre ren. Induktion og gas minder meget om hinanden, når det gælder hurtig temperaturstyring ? induktion har imidlertid den fordel, at det ikke skal tilsluttes en gasforsyning, mens gaskogepladerne har den fordel, at de ikke kræver magnetiske gryder for at fungere.

Ovnen i komfuret

Tiden er efterhånden ved at løbe fra gasovne, så størstedelen af alle ovne i komfurer er eldrevne i dag. Men derfor er det alligevel en god idé at gøre dig nogle overvejelser, før du kaster dig ud i et køb. Hvor stor skal ovnen være? Kapaciteten svinger meget fra ovn til ovn. Hvis du ofte laver mad til mange mennesker, eller holder af at bage, kan der være god ræson i at købe en større ovn, end hvis du sjældent bruger ovnen til andet end at varme færdigretter i.

Overvej desuden også, om ovnen skal have pyrolyse eller katalyse ? anordninger, der gør det nemmere for dig at gøre ovnen ren.

Komfur frem for kogeplader og indbygningsovn

Man kan med rette spørge sig selv, hvorfor man skal vælge et komfur, hvor placeringen af hhv. kogeplader og ovn ligger fast, frem for at vælge mellem det store udbud, der efterhånden er af indbygningskogeplader og ditto ovne. Men ud over det nostalgiske islæt ? de fleste har formentlig haft et komfur i deres barndomshjem ? er det en enormt effektiv og praktisk kombination. Som både frigør skabs- og bordplads, fordi der ikke er noget, der skal indbygges.

Spørg os til råds

Her hos WhiteAway.com ved vi meget om komfurer og hårde hvidevarer generelt. Og den viden stiller vi hellere end gerne til rådighed for dig. Kontakt vores kundeservice på telefon 7873 6564 ? vi sidder klar det meste af dagen til at tale med dig.