70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

AEG Vaskemaskiner

Skøn forening mellem funktionalitet, design og features

AEG vaskemaskiner er en del af AEG's store vaskeserie, hvor vaskemaskiner, tørretumblere og vaske/tørremaskiner går op i en højere enhed, og du er garanteret stilfuldt design samt højkvalitets materialer.
Overvej, hvad dine behov er, og find en AEG vaskemaskine, som både matcher disse - samt din pengepung.
Nogle af de specifikationer, du skal kigge efter, er:

 • Kapacitet
 • Centrifugeringshastighed og restfugtighed
 • Vaskemaskinemodel
 • Vaskemaskinens energimærke

Kapacitet

Tidligere har der været meget fokus på, at kapaciteten skulle matche husstandens størrelse. Det koster nemlig unødig energi og vand at køre halvfyldte maskiner med vasketøj. Hvis du vælger en AEG vaskemaskine med mængdeautomatik, er det ikke længere nødvendigt i samme grad at tage højde for dette. Med mængdeautomatik vejer vaskemaskinen selv hvor meget tøj, du har fyldt i vaskemaskinen og tilpasser vandmængden hertil. Det er smart og økonomisk. Dog er kapaciteten ikke helt underordnet, hvis du vasker meget tøj ad gangen. En husstand på 2 voksne og 2 børn vil typisk kræve en kapacitet på ca. 8 kg, hvis den skal fyldes op hver gang.

Centrifugeringshastighed og restfugtighed

Centrifugeringshastighed og restfugtighed er vigtige parametre i forhold til, hvor tørt dit tøj er, når din AEG vaskemaskine er færdig med at vaske. Jo højere centrifugeringshastighed du bruger, desto mindre fugt vil der være i tøjet efter endt vask. Vælg en AEG vaskemaskine med en centrifugeringshastighed på minimum 1000 omdrejninger i minuttet, hvis du vil minimere tørretiden.
Hvis du tørrer tøjet indendørs, vil det også minimere mængden af den fugt, som tøjet afgiver, hvilket er med til at påvirke indeklimaet.

Hvilken vaskemaskinemodel?

AEG vaskemaskiner fås enten som frontbetjent vaskemaskine eller topbetjent vaskemaskine.
Frontbetjent: En frontbetjent AEG vaskemaskine skal betjenes fra fronten - det vil sige, at tøjet puttes i foran. Det kræver naturligvis, at der er plads til at arbejde med tøjet foran maskinen, og at lågen til din AEG vaskemaskine kan åbnes helt op, husk at lægge mærke til hvilken side lågen åbnes til så det passer ind i hjemmet. Skal den frontbetjente AEG vaskemaskine indbygges, vil det også kræve, at betjeningspanelet samt sæbeskuffen er placeret på fronten af vaskemaskinen.
Topbetjent: En topbetjent AEG vaskemaskine betjenes fra toppen - det vil sige, at du åbner en låge på vaskemaskinens overflade for at lægge tøjet i maskinen. Her kræver det, at du har nok plads over din AEG vaskemaskine til at kan arbejde med tøjet, men du opnår en mere behagelig arbejdsposition end ved en frontbetjent vaskemaskine.

Vask med omtanke for miljøet

AEG vaskemaskiner bliver fremstillet med omtanke til miljøet, og bevæger sig i den pæne ende af energimærkeskalaen. Energimærket gives på baggrund af en samlet vurdering af vand- og elforbrug, og den generelle skala spænder fra A til G, hvor A (herunder diverse gradbøjninger) er den bedste energimærkning. Du vil se at nogle er mærket med A-30 %. Det betyder, at AEG vaskemaskinen er 30 % bedre i energiforbrug i forhold til grænseværdien for at opnå energimærke A. En god energimærkning vil typisk have en højere købspris end en vaskemaskine med lidt lavere energimærkning. Omvendt set skal en god energimærkning ses som en investering, da den ofte vil tjene merbeløbet ind i løbet af nogle år via en billigere el- og vandregning.

Ønsker du hjælp og vejledning?

Er du i tvivl om, hvilken vaskemaskine du skal vælge, eller har du andre spørgsmål vedrørende AEG hvidevarer, så er du naturligvis velkommen til at kontakte kundeservice på tlf. 70 70 29 29.

Hos Whiteaway har vi en lang række forskellige hvidevarer fra AEG. Du kan blandt andet se alle vores AEG opvaskemaskiner her.

Favoritter

Luk