70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Ny energimærkning på hvidevarer

Læs mere her eller ring til os på 70 70 29 29.

Electrolux Vaskemaskiner

Effektive Electrolux vaskemaskiner

Det kommer næppe bag på nogen, at en vaskemaskine har stor betydning i vores hverdag. Det er derfor vigtigt, at din vaskemaskine har præcis de funktioner og programmer, du har brug for, så den netop kan lette hverdagen og give dig mere tid til det, der er sjovt.

Med en Electrolux vaskemaskine får du masser af funktioner at vælge imellem, samtidig med at deres maskiner både er stilfulde i designet og fremstillet af højkvalitetsmaterialer.

Når du skal vælge din nye Electrolux vaskemaskine, skal du først og fremmest overveje, hvilke behov du har, og hvilke parametre der er vigtige for dig.

Du skal blandt andet overveje:

 • Hvilken kapacitet skal vaskemaskinen have?
 • Hvilke krav har du til centrifugeringshastighed og restfugtighed?
 • Hvilken betjeningsmodel skal det være?
 • Hvilket energimærke er minimum for dig?

Kapaciteten

Hvilken kapacitet, du har brug for, afhænger af, hvor mange I er i husstanden. Electrolux vaskemaskiner varierer i kapacitet fra 3 til 8 kg vasketøj. Mængden er som udgangspunkt en tør bomuldsvask.

En maskine på omkring 7 kg er typisk passende for en familie bestående af to voksne og to børn. Vaskemaskinen skal naturligvis kunne tage den mængde vasketøj I har, så der ikke skal vaskes ad flere omgange. Omvendt skal du heller ikke købe den største vaskemaskine, hvis der reelt ikke er behov for det, da det ikke kan betale sig at vaske maskiner, der kun er halvt fyldte.

Centrifugeringshastighed og restfugtighed

Begge disse punkter har betydning for, hvor tørt dit vasketøj er, når det kommer ud af vaskemaskinen. Jo større centrifugeringshastighed, des lavere restfugtighed. Restfugtigheden handler om, hvor vådt tøjet er, når vaskeprogrammet er færdigt.

Hvis du tørrer tøjet i en kondenstørretumbler, bør du gå efter en maskine med høj centrifugeringshastighed og dermed lav restfugtighed. På den måde skal tørretumbleren ikke bruge så meget tid - og dermed energi - på at tørre tøjet.

Hvis du i stedet tørrer dit vasketøj på en tørresnor i det fri, kan du spare energi på tøjvasken ved at vælge en vaskemaskine med lavere centrifugeringshastighed. Det vil give en større restfugtighed, men det har mindre betydning, hvis tøjet skal lufttørre.

Hvis du vil vaske grønt og miljøvenligt, bør du gå efter en Electrolux vaskemaskine med 1000 omdrejninger i minuttet, så tørretumbleren ikke skal tørre for længe. Det er ligeledes en fordel, hvis du tørrer vasketøjet indenfor. Jo større restfugtighed, des mere fugt ledes ud i rummet, hvilket giver et dårligt indeklima.

Hvis du vælger en Electrolux vaskemaskine med 1600 omdrejninger i minuttet i stedet for 1000, kan du spare 25 minutter i tørretumbleren efterfølgende. Det skal dog med i overvejelserne, at jo flere omdrejninger vaskemaskinen har, des større energiforbrug, så det er en vurderingssag, der især afhænger af, hvordan du skal tørre dit tøj.

Skal det være en topbetjent eller frontbetjent vaskemaskine?

Når det kommer til typen af vaskemaskine, kan både dine praktiske muligheder og dine personlige præferencer have betydning.

Du kan enten vælge en topbetjent eller frontbetjent Electrolux vaskemaskine. En topbetjent model bruges ofte i små rum, hvor der ikke er plads til at åbne en låge foran maskinen. Omvendt er de frontbetjente nødvendige, hvis der skal laves en vaskesøjle, hvor tumbler og vaskemaskine skal stables, og det derfor ikke er muligt at åbne fra toppen af maskinen.

Måske er der nogle praktiske omstændigheder, der gør, at du er nødt til at vælge den ene eller den anden type. Det kan også være, at du foretrækker den ene type frem for den anden. Valget er helt op til dig, og uanset hvilken slags du vælger, er du garanteret en effektiv vask og rent tøj efterfølgende.

Energimærkning

Electrolux går meget op i at fremstille vaskemaskiner, der tager hensyn til miljøet. Derfor har Electrolux vaskemaskiner gode energimærkninger, som gives ud fra en vurdering af den enkelte maskines vand- og elforbrug.

En Electrolux vaskemaskine med en god energimærkning er typisk dyrere end de lavere mærkninger, men i denne forbindelse er det vigtigt at tage med i betragtningen, at det høje energimærke betyder lavere forbrug og dermed lavere udgifter gennem hele vaskemaskinens levetid.

Udvalgte funktioner

Nogle Electrolux vaskemaskiner fås med DirectSpray teknologi, som tilpasser vand- og energiforbruget til mængden af vasketøj. Dette giver dig mindre spild og mindsker brugen af unødig vand og energi.

Med Fuzzy-Logic mængdeautomatik undersøger maskinen selv, hvad der vaskes og tilpasser programmet herefter. Det giver ligeledes den optimale fyldning, så du både får renere vasketøj og et minimalt forbrug af vand, energi og vaskemiddel.

Det smarte Steam System glatter dit tøj ved hjælp af damp, så det ikke krøller, når det kommer ud af vaskemaskinen. Derudover fjerner det dårlig lugt, så du også kan bruge det til sarte tekstiler, der ikke tåler almindelig vask.

Med Time Manager funktionen får du mulighed for at indstille vasketiden efter dit behov. Du kan også udskyde vasketiden, så vasken eksempelvis er færdig, når du kommer hjem fra arbejde, men tøjet ikke skal ligge vådt i maskinen hele dagen.

Ovenstående er kun et udpluk af de mange ekstrafunktioner, du kan få i din Electrolux vaskemaskine. Du kan læse mere om alle funktionerne under de enkelte produkter og i menuen til venstre på siden.

Er du i tvivl om, hvilken Electrolux vaskemaskine du skal vælge, eller har du spørgsmål til nogle af de andre hvidevarer fra Electrolux, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 70 70 29 29.

Find flere produkter fra Electrolux

Favoritter

Luk