70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Wacky weekend | køb 2 og spar 30%*

*Gælder på udvalgte varer ved køb af min. 2 varer. Gælder ikke på ugens avis, restsalg, outlet og annoncerede varer.

Solcelleanlæg

## Investering i solceller er stadig en god forretning Flere og flere bliver klar over, hvilke fordele der er ved at eje deres eget solcelleanlæg. Der er mange penge at spare, og efterhånden som energipriserne stiger og stiger, bliver solcelleanlæg endnu mere interessante. Fra 2005-2012 er elpriserne steget 31%*. Den nye nettomålerordning for private, som gælder for alle køb foretaget fra 20.11.12, er nu timebaseret frem for årsbaseret. Det betyder, at du stadig som ejer af et solcelleanlæg er sikret fuld værdi af den strøm, som bruges inden for den time, hvor den er produceret. For den overskydende strøm, som du lægger ud på nettet, får du 1,30 kr pr kWh i de næste 10 år, hvis anlægget er installeret inden udgangen af 2013.

\[!\[\](https://images.wagcdn.com/f/kampagner/solceller/icons/faq\_icon.png)\](/solceller-faq/) \[Ofte stillede spørgsmål\](/solceller-faq/) \[!\[\](https://images.wagcdn.com/f/kampagner/solceller/icons/ordbog\_icon.png)\](/solceller-ordbog/) \[Solcelle ordbog\](/solceller-ordbog/) \[!\[\](https://images.wagcdn.com/f/kampagner/solceller/icons/datablade\_icon.png)\](/solceller-datablade/) \[Datablade\](/solceller-datablade/)   \[!\[\](https://images.wagcdn.com/f/kampagner/solceller/icons/info\_icon.png)\](/solceller-infomoede/) \[Gratis infomøder\](/solceller-infomoede/) \[!\[\](https://images.wagcdn.com/f/kampagner/solceller/icons/tillaeg\_icon.png)\](/solceller-tillaegsydelser/) \[Standartmontering & Tillægsydelser\](/solceller-tillaegsydelser/) 

Hvorfor købe dit solcelleanlæg hos Whiteaway?

Hos WhiteAway.com har vi solcelleanlæg med høj effekt, og vi rådgiver omkring hvilken løsning der passer til dig, samt montering. Når du køber et solcelleanlæg hos WhiteAway.com, kan du vælge at købe med montering, her får du både installation, montering og tilkobling til el-net og ansøgning til nettomåleordningen.

Garanti

Vi har 10-års fabriksgaranti på alle vores solcelle produkter.

Fakta om solceller

Solceller omdanner sollyset til elektrisk energi og er dermed en fornybar energiform. Dette betyder, at en solcelle slet ikke forurener, når den producerer elektricitet. Solceller forveksles ofte med solfangere, men dette er to forskellige ting. Det er selve lyset som aktiverer solcellen og ikke solstråler, derfor producerer solcellen elektricitet, selvom det er overskyet.

For at du kan benytte dig af el fra solceller, skal du have en inverter, som omsætter strømmen til vekselstrøm. Hvor meget strømudbytte du får vil afhænge af inverterens kapacitet

Solceller er som oftest bygget op af forædlet silicium, hvilket er meget udbredt i elektroniske produkter.

Krystallinske solceller findes i to typer: monokrystallinske og polykrystallinske. Monokrystallinske er de mest effektive og består af siliciumkrystal. Polykrystallinske solceller består af flere siliciumkrystaller og er ikke helt så effektive, men den store fordel, er at de ikke er så påvirkelige af skygge og overskyet vejr.

I Danmark er det bedste hældningsudgangspunkt på solcellerne 30 ? 45 grader. Dette er af hensyn til solens placering, rengøring og vedligeholdelse. Den optimale retning er mod syd, og der må ikke være skygge på solcelleanlægget fra f.eks. træer og bygninger.

Hvordan fungerer solceller?

Solceller udnytter noget der kaldes den photovoltaiske effekt. Det betyder at sollys omdannes til elektricitet. Når solcellen belyses bliver fremsiden negativ og bagsiden positivtladet. Bliver der tilkoblet ledninger til hver side af en solcelle, er det muligt at tage elektrisk strøm ud på samme måde, som man bruger et batteri. Det er her inverteren kommer ind i billedet. Den tager så jævnstrømmen som solcellerne producerer og omdanner det til vekselstrøm. På den måde udfyldes kravet for at solcelleanlægget kan tilsluttes el-nettet.

Kilde: BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Favoritter

Luk