Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

10 måder at få det lille køkken til at se større ud

Skal du indrette nyt køkken, eller trænger det nuværende bare til en ansigtsløftning? Hvis du ikke synes køkkenet er stort nok, er der heldigvis mange måder at give det et løft. Det kan være alt fra at vælge de rigtige skabslåger til at bruge hængende opbevaring. Her får du 10 tips til at få et lille køkken til at se stort ud.

1. – Masser af lys i køkkenet

Et lyst køkken er et stort køkken. Hvis du sørger for, at køkkenet er godt oplyst, vil det hurtigt komme til at se meget større ud.

Lille køkken med stort vindue-421519-edited

2. – Smart opbevaring

Der er ingen grund til at lade sig begrænse af smalle køkkener. Udnyt hjørnerne til utraditionel, men effektiv opbevaring.

smart opbevaring i køkkenet

3. – Byg opad i stedet for udad

Nogle gange har du simpelthen ikke mere plads i hjemmet. Men har du overvejet at installere hylder eller skabe i flere niveauer? Udnyt den vertikale plads i dit køkken, hvis du er ved at løbe tør for gulvplads.

lille køkken med overskabe

4. – Emfang eller vertikal emhætte

En emhætte kan stjæle utroligt meget plads i dit køkken. Prøv at tænke et emfang eller en vertikal emhætte ind i køkkenet frem for en mere traditionel model. Du frigør en masse luft over din kogeplade, der får køkkenet til at se ekstra stort ud.

køkken med indbygget emhætte

5. – Skabslåger med glaspaneler

Når du alligevel installerer skabe i køkkenet, kan du overveje at bruge skabslåger med glas i. Du er nok nødt til at gøre oftere rent i dine skabe, men til gengæld ser køkkenet større ud, fordi du kan se helt ind til væggen. Du kan også overveje at pille lågerne af skabene.

køkken med skabslåger i glas

6. – Hængende opbevaring

Det kan også blive for trangt med skabe over det hele. Prøv i stedet med hængende opbevaring, der stadig giver frit udsyn til væggen. Ofte er det en mere diskret måde at opbevare dit køkkengrej på.

køkken med opbevaring på væggen

7. – Klinker hele vejen op

Hvis der er højt til loftet i dit køkken, kan det også være en god idé med klinker hele vejen op ad væggen – især hvis du også benytter lejligheden til at få en smule farve ind. Klinkerne leder helt naturligt blikket opad, så køkkenet fremstår større, end det er.

køkken med klinker på væggen

8. – Vælg det enkle design

Skandinavisk design er kendt for at have et enkelt og elegant udtryk. Det kan du udnytte i køkkenet. Brug skabe uden håndtag, så du får helt rene linjer i køkkenet. Rent fysisk sparer du ikke så meget plads, men dit køkken fremstår større.

køkken i enkelt design

9. – Brug integrerede hvidevarer

Overvej muligheden for at bruge integrerede hvidevarer og køkkenmaskiner. Uanset om det er din ovn, din kaffemaskine eller dit køleskab, hjælper de integrerede modeller dig med at udnytte pladsen i køkkenet bedre.

køkken med integrerede hvidevarer

10. - Åbn væggene og brug pladsen

Har du en væg midt i dit køkken, kan det være en idé at åbne den lidt op. Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt at fjerne hele væggen. Skær hul i væggen og læg en bordplade på eller byg skabe ind i væggen.

åbent køkken

Kilde: ao.com

Indretning

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk