Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer
Rengøringstips

10 overraskende ting, du kan vaske i opvaskemaskinen

Din opvaskemaskine kan bruges til meget andet end bare at vaske service efter brug - så hvis maskinen ikke er helt fyldt, kan du let smide lidt ekstra i for at få mest muligt ud af vandforbruget. Her giver vi dig en liste over 10 ting, du sikkert aldrig havde tænkt på at putte i maskinen

1. Plasticlegetøj

Det meste plasticlegetøj, der ikke er malet, kan sagtens tåle en tur i opvaskemaskinen. Det gælder også udendørslegetøj som spande og skovle. Efter en god tur på stranden kan du nu let få legetøjet rent igen - du skal blot huske at skylle sandet grundigt af først.

2. Opvaskeudstyr

Det er måske en smule ironisk at bruge opvaskemaskinen til opvaskebørsten, men både børster og svampe kan få forlænget levetiden med en tur i opvaskemaskinen. Det giver dem en grundig rensning, så de er klar til brug igen.

3. Lampeskærme af glas

En ren lampeskærm giver bedre lys i dit hjem. De fleste (men ikke alle) glasskærme kan sagtens tåle en tur i opvaskemaskinen, men husk at have god plads mellem dem, så de ikke går i stykker. Hvis du er i tvivl, om din skærm kan tåle turen i maskinen, så vask den i hånden.

4. Skabs- og dørhåndtag

Håndtag bliver let fedtede og tiltrækker meget støv. Plastichåndtagene og de fleste metalhåndtag kan let vaskes i opvaskemaskinen, men nogle typer af håndtag har ikke godt af opvaskemaskinen. Hvis du er i tvivl, er det bedste igen at vaske dem i hånden.

rengøring af dørhåndtag

5. Hårplejeprodukter i plastic

Børster, kamme og hårklemmer har godt af en tur i opvaskemaskinen, så de kan blive renset for støv, hud- og hårrester og fedt.

6. Brusehovedet

Hvis din bruser sprøjter vandet i alle andre retninger end lodret nedad, så kan en tur i opvaskemaskinen være en god idé. Du kan passende gøre dette sammen med en afkalkning af maskinen med eddike. Både fordi brusehovedet også kan være tilkalket, og fordi vandet i din opvaskemaskine kan være ret hårdt.

7. Toiletartikler

Tandbørster, tandbørsteholdere, neglefiler, sminkeudstyr i plastic og alt muligt andet fra badeværelset – bare giv det en tur i opvaskemaskinen.

8. Emhættefilteret

Det er hårdt arbejde at rense filteret til din emhætte. Især hvis du ikke lige har fået det gjort for nyligt. Men lad opvaskemaskinen klare slæbet og brug tiden på noget mere fornuftigt. Hvad med den bog, du aldrig er kommet i gang med?

emhaette filter

9. Diverse køkkenudstyr

Du har sikkert en masse ting stående, som ikke lige bliver rengjort jævnligt. Salt- og peberbøsser, frugtskåle, der står fremme, lysestager etc. Det meste kan sagtens tåle en tur i maskinen, men igen, hvis du er i tvivl, er det bedre med håndvask.

10. Køleskabs- og fryserhylder

Hvis du alligevel skal i gang med hovedrengøringen i dit køleskab, kan du lige så godt spare dig selv for noget arbejde og vaske hylderne i opvaskemaskinen. Hvis hylderne er af glas, skal du bare sørge for, at der er godt med plads mellem dem.

Køkken

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk