Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer

10 ting, du aldrig må vaske i opvaskemaskinen

Der er mange overraskende ting, du kan vaske i din opvaskemaskine. Men der er også ting, du absolut ikke må give en maskinvask. I denne artikel har vi fundet 10 af de mest almindelige ting, som du aldrig bør give en tur i maskinen.

#1 Krystalglas

Der er ikke noget værre end at få ødelagt de fine krystalglas, som måske er arvestykker. Du bør vaske dem i hånden, fordi en tur i opvaskemaskinen øger risikoen for glaspest. Det sker, fordi vandtemperaturen i opvaskemaskinen er højere, og glassene er i kontakt med vandet i længere tid.

#2 Dekoreret service

Dine bedsteforældres kongelige porcelæn bør absolut heller ikke komme i opvaskemaskinen. Generelt bør alt service, der er dekoreret eller har guldkant, blive vasket i hånden.

#3 Bestik med benhåndtag

Et par gange i opvaskemaskinen, og benhåndtaget er mat og ætset. Derfor er det klart bedst at vaske det i hånden, uanset hvor ofte du bruger det.

#4 Grydeskeer af træ og bestik med træhåndtag

Ligesom benhåndtagene bliver træ også hurtigt mat og blegt i opvaskemaskinen, og det kan faktisk gå helt i opløsning. Derfor er det også klart den bedste løsning at vaske dit træservice i hånden.

træservice

#5 Service af aluminium

Nogle aluminiumsprodukter kan tåle opvaskemaskinen, men det er langt fra alle. Derfor bør du som hovedregel gå ud fra, at dit aluminiumsgrej ikke kan tåle maskinvask – uanset om det er en gryde, en hvidløgspresser eller en ostehøvl. Aluminium bliver nemlig mat og kan afgive rust i maskinen, der så kan sætte sig som flyverust på dine rustfri produkter.

#6 Service af kobber

Vi bliver ved metalprodukterne. Kobber bliver let misfarvet i opvaskemaskinen og bør i stedet vaskes med en blød børste og en smule opvaskemiddel. Genstridige pletter kan fjernes med citronsyre.

#7 Ikke-rustfrit service

Det giver måske sig selv, men service af ikke-rustfrit stål kan sprede rust til andet service i opvaskemaskinen. Derudover bliver det også rigtig grimt i maskinen.  Sølvtøj er en undtagelse, men det bør vaskes separat, så det ikke kommer i kontakt med bestik af rustfrit stål.

#8 Køkkenknive

Dine køkkenknive bliver sløve af en tur i opvaskemaskinen. Derfor bør du i skåne dem for opvaskemaskinen og stedet pleje dem med en håndvask og en regelmæssig slibning.

køkkenkniv

#9 Madskåle til dine kæledyr

Varmegraderne i din opvaskemaskine er ikke nok til at desinficere madskåle, og derfor er det ikke en god idé at maskinvaske dem. Af samme årsag er en almindelig håndvask heller ikke nok. I stedet bør du skolde madskålen først og derefter give den en almindelig håndvask.

#10 Produkter med lim eller klæbende mærkater

Dit nye køkkengrej har ofte mærker af papir eller plastic klistret på. Limen fra mærkerne kan stoppe filteret i opvaskemaskinen og ødelægge den. Sørg derfor altid for at fjerne mærkaterne og vask det nye grej i hånden første gang.

Flere gode opvaskeråd

Der er masser af andre ting, du aldrig skal vaske i opvaskemaskinen, og nogle er mere logiske end andre. Hvis du brænder inde med et rigtig godt tip, så skriv en kommentar til os. Og hvis du bare gerne vil læse flere opvasketips, så prøv disse artikler.

Køkken

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk