Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Black Friday 2023 - 10 tips til at gøre en god handel!

Har du tænkt dig at storshoppe på Black Friday? Så er der nogle ting, du bør tænke på, før du begiver dig ud i indkøbskaosset. Her giver vi dig 10 tips, som hjælper dig med at gøre en god handel.

Hvad er Black Friday egentlig?

Du har nok gættet, at fænomenet Black Friday stammer fra USA. Men hvad går det egentlig ud på?

Black Friday har været dagen, hvor de amerikanske butikker kickstarter julehandelen med vilde tilbud, og det er fredagen efter højtiden Thanksgiving, at det hele brager løs. Fordi Thanksgiving fejres den fjerde torsdag i november, ligger Black Friday altid mellem den 23. og 29. november.

Vi tæller ned til Black Friday den 24 november 2023!

Store menneskemængder og sorte tal

Navnet ”Black Friday” siges at stemme fra Philadelphia i USA og blev brugt af politiet til at beskrive de mange mennesker og udstødningen i de overfyldte gader. Der spekuleres også på, om fænomenet har fået sit navn, fordi det vender røde salgstal til sorte i form af et overskud i butikkernes regnskab.

Black Friday i danske butikker

Black Friday er også blevet populært i Danmark. Herhjemme er der også opstået trafikkaos og lange køer til de gode tilbud, men det kan ikke sammenlignes med de tilstandene man har set i USA. Oprindeligt er Black Friday en shoppedag i de fysiske butikker, men i Danmark er den også populær i webshops.

shoppingcenter

Så hvordan forbereder du dig godt til Black Friday?

Black Friday er en glimrende mulighed for at købe noget, man ønsker sig til billige penge og for at komme i gang med julegaveindkøbene, før julepanikken for alvor sætter ind. Men der er nogle fejl, du skal undgå, hvis du vil være sikker på at gøre en god handel.

1. Læg et budget

Som altid, når der er tilbudsfest i butikkerne, er det en god ide at se på økonomien for at finde ud af, hvor meget man har til rådighed, før festen løber af stablen. Har du fx bestemt dig for, at du gerne vil have en side-by-side løsning med køle- og fryseskab i dit køkken, er det smart at lave et maksimumsbudget.

Er du for rundhåndet med tegnebogen eller kreditkortet, kan tømmermændene blive slemme, når udsalget er forbi, og kontoudskriften er et faktum.

2. Bestem dig på forhånd, hvad du vil købe

Måske har du allerede bestemt dig for, hvad du vil købe? Eller måske ved du, hvad du vil give dig selv eller en anden i julegave?

Du kan selvfølgelig ikke vide på forhånd, om det, du har udset dig, er på tilbud. Men står du i butikken eller surfer rundt på webshops uden noget specifikt i tankerne, risikerer du, at der er udsolgt, før du får bestemt dig – eller at du får gjort et panikkøb, som du fortryder.

Mange webshops vælger f.eks. at køre tidsbegrænsede tilbud, hvilket kun giver dig nogle få timer til at overveje, om du skal klikke på købsknappen.

Gør derfor dig selv en tjeneste og lav en liste over produkter eller kategorier, du er interesseret i. Så bliver det lettere at tjekke på selve dagen, om varerne er på tilbud.

Listen kan f.eks. se sådan ud:

Ønskeliste til Black Friday

3. Skriv varenumrene ned

Hvis du ved helt nøjagtigt, hvad du skal købe, er det en god ide at skrive varenummeret ned. Uanset om du handler en opvaskemaskine i en lokal forretning eller på nettet, er det sommetider svært at gennemskue, om modellen på tilbud er præcis den samme, som du har set på derhjemme. Det er her, varenummeret kommer ind i billedet.

Et varenummer er unikt for hvert produkt, så matcher varenummeret, kan du være helt sikker på, at du har fat i den rigtige model.

4. Tjek priserne i dagene op til

Det er ikke altid let at vide, om det er et godt tilbud, du kigger på. Tjekker du førprisen eller tilbudspriserne i dagene op til Black Friday, får du en ide om, hvor meget der egentlig er at spare. Notér det på listen over produkter, du er interesseret i, så er du godt forberedt, når tilbuddet kommer.

Der findes også pris-sammenligningstjenester, der viser hvilke butikker, der har de bedste priser. Nogle af tjenesterne giver dig også mulighed for at se prishistorikken samt gemme lister med produkter, som du er interesseret i at købe.

5. Undersøg hvilke butikker der har Black Friday-tilbud og tilmeld dig nyhedsbreve

Lav en liste over fysiske butikker og webshops, som har Black Friday-tilbud – og vær realistisk omkring, hvor mange butikker du har tid til at besøge. Black Friday er ikke nogen helligdag, så det gælder om at tjekke åbningstiderne, før du tager af sted.

Foretrækker du at gøre dine køb online, kan du gemme alle dine favoritsider som bogmærker, så du er klar til at klikke løs.

Hvis du læser blogs, modtager nyhedsbreve, får tilbudt rabatkoder eller får kuponer i forretningerne, som skal bruges på Black Friday, er det en god ide at samle det hele et sted.

De fleste tilbud kommer ud løbende via nyhedsbreve. Vil du være den første til at modtage de bedste Black Friday tilbud, så kan det være en god ide at tilmelde sig nyhedsbrevene fra dine favoritbutikker.

tjek prisen på nettet til Black Friday

6. Undgå køen ved at handle på nettet

At de danske webshops har taget Black Friday til sig, er en fordel for dig, som foretrækker at shoppe i ro og mag derhjemme uden at skulle slås med andre om de gode tilbud eller vente i lange kassekøer.

Du slipper også for at tænke på tæt trafik og manglende parkeringspladser, og det er lettere at finde de rigtige varenumre på nettet end i butikkerne.

7. Gem dine favoritter og opret et kundelogin

Endnu en fordel ved at handle på nettet er, at du mange steder kan oprette et kundelogin på forhånd. Her kan du indtaste leverings- og betalingsoplysninger, og nogle steder kan du også gemme dine favoritter, så du er klar til at lægge dem i kurven, når de (forhåbentlig) kommer på tilbud.

Er tilbuddet f.eks. 10, 20 eller 30 % på alle varer, har du en unik mulighed for hurtigt at sikre dig det, du ønsker dig, ved at lægge dine favoritter direkte i kurven.

8. Tjek prisen på nettet, før du handler i en butik

Skal du handle i en fysisk butik på Black Friday, er det en god ide at tjekke tilbuddene på internettet først. Flere butikker har prisgaranti og vil derfor give dig samme pris i forretningen, som du har fundet på nettet.

9. Tjek om tilbuddet er bedre efter Black Friday

I nogle butikker kan du få prismatch, hvilket betyder, at du kan kræve prisdifferencen tilbage, hvis produktet bliver billigere på et senere tidspunkt. Husk at undersøge, om den mulighed findes og hvor lang tid den enkelte butik kører prismatch, hvis du finder dit køb billigere efter Black Friday.

10. Undersøg om butikkerne har returret i tilfælde af fejlkøb

Skulle du ende med at gøre et fejlkøb, fx hvis julegaven ikke falder i god jord eller ikke passer, er det godt at vide, hvilke returbetingelser butikken opererer med. Det kan du tjekke på forhånd. I webshops står vilkårene som regel i handelsvilkårene, og i de fysiske butikker kan du ganske enkelt spørge personalet.

Uanset hvad, er det vigtigt, at du passer godt på kvitteringen. Hvis du har gjort et fejlkøb, eller produktet viser sig at have en fejl, er kvitteringen dit garantibevis.

Læs mere om Black Friday hos whiteaway her

Sparetips

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk