Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Opskrifter

3 opskrifter til din ismaskine – og én du kan lave uden!

Der mangler ikke gode isopskrifter, men mange er komplicerede, og der er bare så mange af dem! Her har vi samlet 3 is-klassikere, som let kan laves i ismaskinen og også én is-opskrift, som du kun skal bruge en stavblender til.

Pistacie-is

80 gram pistacienødder (uden skal)
8 deciliter sødmælk
2 spiseskefulde Maizena
100 gram rørsukker

Evt. grofthakkede nødder og grøn konditorfarve
(til farve og ekstra crunch)

Pistasje

Sådan gør du

Mal pistacienødderne til mel i en foodprocessor og rør Maizenaen ud i kold mælk.

Hæld de malede nødder, mælk og sukker i en tykbundet gryde. Varm op på moderat varme og rør hele tiden – brug gerne piskeris. Lad blandingen småkoge i ca. 30 sekunder. Hæld blandingen over i en skål og rør i den for at hjælpe den med at køle ned.

Hæld den nedkølede blanding i ismaskinen og følg maskinens instruktioner (tilsæt evt. grofthakkede pistacienødder og grøn konditorfarve for udseende og smagens skyld)

Enkel mangosorbet

2 mangofrugter
100 gram sukker
1,5 deciliter vand
saft fra 1 lime

mangosorbet blåbær

Sådan gør du

Del mangoerne i to, fjern sten og skal og skær i tern. Kog sukkervand og limesaft op i en gryde. Blend mangoterningerne, til du har en fin puré og tilsæt sukkerblandingen. Fortsæt, til alt er blandet sammen og køl det ned.

Hæld mangopuréen over i ismaskinen og følg instruktionerne. 

Hindbær/yoghurt-is

500 gram hindbær (gerne frosne)
700 gram græsk yoghurt 
125-150 gram sukker
Frø fra 1 vaniljestang (valgfrit)

yoghurt is med hindbær

Sådan gør du

Knus hindbærrene i en køkkenmaskine. Pres de knuste bær gennem en si, hvis du ikke vil have kernerne med. Hvis du bruger udenlandske bær, bør du koge saften 1 minut og herefter afkøle den.

Hæld hindbærsaften i køkkenmaskinen sammen med yoghurt, frø fra vaniljestangen og sukker. Du bestemmer selv, hvor sødt du vil have det. Hvis du vil have den flerfarvede effekt, skal du først hælde hindbærsaften i, når isen bliver blandet i ismaskinen.

Hæld blandingen i ismaskinen og følg instruktionerne

Ismaskiner - Fiat eller Ferrari?

En ismaskine behøver ikke koste meget. Det kommer helt an på, om du kun stiller dig tilfreds med Ferrari-modellen eller måske bliver glad for en lille Fiat.

På denne side finder du et udvalg af ismaskiner i alle prisklasser, fra de avancerede til de helt enkle.

Hjemmelavet is uden ismaskine – nemt og enkelt

For os uden ismaskine er alt håb ikke ude. Måske kan vi ikke lave helt så avanceret is, og der kan være problemer med iskrystaller. Men hvis du fryser frugt og bær, kan du faktisk lave meget godt. Med denne nemme is er tricket bare at have et par bananer liggende i fryseren.

Overmodne bananer er perfekte til is

Måske kommer du også indimellem til at købe flere bananer, end du når at spise - og så ligger de og bliver brune. Løsningen er enkel, smid dem i fryseren og lav is af dem! Overmodne bananer er nemlig perfekte at lave is af. Bananerne bliver sødere, når de bliver brune, og så slipper du også for at bruge meget sukker. Resultat = sundere is.

bananis

Is af frosne bananer m/peanutbutter

3 modne, frosne bananer i skiver
2 spiseskefulde peanutbutter     
1 spiseskefuld kakaopulver (kan udelades) Honning (efter smag) Hakkede nødder (til pynt)

Sådan gør du

Hæld ingredienserne i en høj skål med kakaopulveret nederst, så det ikke støver. Brug en stavblender til at blende det hele til en jævn konsistens. Smag til med honning. Server med det samme!

Et lille tip til sidst ...

Hjemmelavet is skal helst nydes lige efter den er færdig, men når den bliver lavet i ismaskine, må den gerne stå en lille halv time i fryseren, før den serveres.

Køkkenmaskiner

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk