Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

4 anderledes pakkelege til juledagene

Ingen julefrokost uden pakkeleg. En af de uundgåelige juletraditioner er hos mange at rafle om en stor stak gaver, der fordeles til gæsterne omkring julebordet. Vi giver dig inspiration til 4 nye varianter af den klassiske leg, hvor det handler om at slå 6'ere og stjæle de andres gaver.

1. Det behøver ikke kun at handle om 6'ere

terning sekser

Den helt traditionelle regel er velkendt: Slå en 6’er og stjæl en gave fra bordet eller en modspiller, hvis alle gaver er delt ud. En sjov måde at udvide pakkelegen på er at udnytte, at der på terningen også findes øjne fra 1-5.

Find på jeres egne regler - en 1'er kan f.eks. betyde, at du skal give en gave til en anden, ved en 2'er skal sidemanden give dig en gave osv. Der er uanede muligheder, så lad fantasien få frit (pakke)spil!

2. Pakkeleg med kun en enkelt pakke

julegave

Til mange danske julefrokoster er pakkeleg noget med et bord, der flyder over med gaver, og det kan være svært at få idéer, når de skal købes ind. Men hvorfor egentlig alle de gaver, når man kan nøjes med én?

Reglerne er de samme med en enkelt pakke: En 6’er giver ret til at snuppe pakken - men der er altså kun én at slås om, hvilket gør kampen endnu mere spændende. Denne form for pakkeleg er bedst, når der ikke er for mange gaveglade børn til stede, og alternativt kan gaven være en stor æske chokolade eller et brætspil, som hele selskabet kan få glæde af.

3. Spil videre, efter der er pakket op

kvinde med pakke

Pakkelegen behøver ikke at slutte, fordi gaverne bliver pakket op. Tværtimod giver det spillet et sjovt twist, hvis I lader det fortsætte! De mest eftertragtede gaver er måske slet ikke så spændende, når først de er pakket op, og der opstår uden tvivl nye favoritter. Forbered dig på en vild pakkeleg med kamp til stregen!

4. Med halstørklæde og vanter - og bestik!

lille pakke og vanter

Det er ikke let at pakke en gave op med kniv og gaffel - men det er sjovt! I denne variation er alle deltagere udstyret med kniv og gaffel (brug smøreknive, der ikke er for skarpe og pas godt på bordet), som gaverne skal pakkes på med. Båndet må ikke bare skæres over, det skal pilles forsigtigt af med bestikket.

Samtidig er et halstørklæde og et par vanter en del af legen - når du slår en 6'er, skal du nemlig iføre dig halstørklædet og vanterne, inden du må begynde at pakke op med dit bestik. Når den næste slår en 6'er, skal du aflevere vanterne og halstørklædet - OG den pakke, du var i gang med at pakke op. Den, der når at pakke gaven helt op, må beholde indholdet.

Det er en god ide at bruge gaver, som ikke så let går i stykker. F.eks. kan I bruge slik, som pakkes ind i husholdningsfilm og derefter gavepapir og bånd. Pak 2-3 stykker slik sammen, så I får en stor stak små gaver, der er svære at pakke ud. Det kan godt gå vildt for sig, men forhåbentlig indfinder julefreden sig igen efter pakkelegen.

Flere juleidéer til dig og familien

Jul

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk