Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

5 hyggelige aktiviteter med børnene i efterårsferien

Efterårskulden og de mørke morgener ligger på lur, og på kalenderen står der oktober. Heldigvis er den kølige årstid også det perfekte påskud for indendørs hygge og skønne naturoplevelser. Tilbringer du efterårsferien med børnene hjemme i Danmark, er der et hav af muligheder for hyggelige stunder og ægte kvalitetstid - læs med og bliv inspireret til sjove og kreative aktiviteter.

Byg en hule - ude eller inde

For de fleste børn findes der ikke noget bedre end at bygge en hule, hvor kreativiteten og fantasien kan få lov at folde sig ud. En hule er både sjov at bygge og danner bagefter grobund for en masse sjove lege – den er kort sagt en langtidsholdbar efterårsaktivitet.

Byg et fort i stuen

Er vejret godt, kan hulebygningen med fordel kombineres med en tur i skoven. Grene, blade og mos er udmærkede byggeklodser, og der er garanti for røde kinder og masser af bevægelse.

fort i stuen

Er efterårsvejret ikke på jeres side, kan de arkitektoniske udfoldelser i stedet finde sted i stuen. Tag spisebordsstole, tæpper og puder til hjælp og byg et fort, hvor der kan læses bøger, leges med dukker eller ses film.

Lav flotte aftryk af blade

Skal du på kastanjerov med børnene i efteråret, kan I også overveje at tage en håndfuld kastanjeblade med hjem. De hører nemlig til blandt de mest dekorative af slagsen, og de kan danne basis for mange kreative projekter. Du kan f.eks. bruge dem til aftryk på lærred eller tekstiler.

LÆS OGSÅ: Efterårsaktivitet med børnene: Lav kastanjefigurer

Vil du lave aftryk på lærred eller karton, kan du bruge almindelig akrylfarve, hobbylak el.lign. På tekstil skal du bruge særlig tekstilfarve - du og børnene kan f.eks. forvandle en kedelig, ensfarvet dug eller et lagen til en efterårsdug ved at lave en bort hele vejen rundt eller pynte med bladaftryk i forskellige farver.

blade høst

Uanset om du laver aftryk på papir eller stof, er fremgangsmåden den samme: Mal på bagsiden af bladet med en pensel eller en svamp. Læg forsigtigt bladet ned på papiret eller stoffet, læg et rent papir ovenpå og pres bladet nedad. Fjern forsigtigt papiret og bladet, og du har nu det fineste bladaftryk.

Hav en fest med fingermaling

Når man er barn, er der noget særligt ved at dyppe fingrene (eller hele hånden) i våd maling og få lov at smøre det ud over et stort stykke papir. Der kommer måske lidt i ansigtet og lidt på tøjet – men fingermaling er en fest, og sådan er det bare.

finger maling

Lav hånd- og fodaftryk

Ferietid er et godt tidspunkt at lade børnene lege med fingermaling, og der er god tid til at få dækket af med voksdug, gammelt tøj og måske endda et underlag på gulvet.

Lad børnene male kunstværker med fingrene eller lav hånd- og fodaftryk, som I kan tegne videre på bagefter. Et håndaftryk kan f.eks. blive til en hane med en flot hanekam.

Indret jeres egen hjemmebiograf

Traditionen tro er efterårsferien højsæson for premierer på børne- og familiefilm. En tur i biografen er et sikkert hit, men mindre kan også gøre det. Vil du være børnenes helt store helt, kan du stable en hjemmebiograf på benene - det kræver ikke ret meget.

efterårsferie børn popcorn film

Print "billetter" ud og sørg for forplejning

Flyt de bløde tæpper og puder ind i sofaen og træk også gerne alle i nattøjet og de lune sokker (det er jo den store fordel ved en hjemmebiograf i forhold til biografsalen).

Find en af børnenes favoritfilm frem og print "billetter" ud, som de kan aflevere eller få et klip i inden filmens start. Der må selvfølgelig heller ikke mangle popcorn og cola i en rigtig biograf – popcornene kan I evt. lave sammen i en gryde, inden turen går til sofa-biografen.

Mal små kunstværker på strandsten

En gåtur på stranden er en aktivitet, der ikke kun er forbeholdt sommeren. Den klare, blå efterårshimmel er mindst lige så smuk som sommerhimlen, og den kraftigere vind får spændende ting til at skylle i land.

LÆS OGSÅ: Tag på skattejagt på stranden - lær at samle rav

Hold udkig efter afrundede strandsten med glatte flader - gerne i sjove faconer, som hjælper fantasien på vej.

Mal små kunstværker på strandsten

Slip kreativiteten løs

Fyld lommerne og gør klar til at skabe små mesterværker, når I er kommet hjem. Når der skal males på stenene, kan det gøres på flere måder. En let metode for børnene er at bruge Posca-tuscher, som faktisk bare er tuscher med akrylmaling i.

I kan også male med almindelig akrylmaling og pensler, men tuscherne er som regel lettere for børnene at styre. Alt lige fra selvportrætter til abstrakte mønstre og havdyr går an – bare slip kreativiteten løs!

Flere hyggelige efterårsaktiviteter

Aktiviteter for børn

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk