Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips
Guides

6 tips til rengøring af grillen

Står din grill i skuret og venter på at blive brugt? Og fik du den egentlig rengjort, inden den blev sat derind? Rengøring af grillen kan virke som en uoverskuelig opgave, men heldigvis har vi samlet de bedste råd til at få din grill helt ren igen.

1. Rengøring af grill med brun sæbe og salmiakspiritus

Brun sæbe er et vidundermiddel! Smør grillristen (og eventuelt resten af grillen, hvis nødvendigt) grundigt ind i brun sæbe og dæk den til. Du kan enten pakke den ind i husholdningsfilm eller placere den i en affaldssæk. Lad den stå natten over og skrub den derefter ren med en skuresvamp. Husk at skylle grundigt efter med vand.

Alternativt kan du anvende salmiakspiritus til rengøring af din grill – dette er særligt effektivt for kuglegrillen, men kan også bruges til andre grilltyper. Placer et glas med 3-dobbelt salmiakspiritus ind i grillen og luk låget (eller dæk grillen til med en affaldssæk). Lad det stå natten over og børst grundigt med en børste dagen efter. Husk at skylle godt efter med vand, for salmiakken kan sætte sig på risten og derfra trænge ud i maden under grilning.

MicrosoftTeams-image (3)

2. Opvasketabs til fastbrændt snavs

Placer grillristen i en balje og læg en opvasketablet i midten af risten. Hæld derefter kogende vand over opvasketabletten, indtil den er fuldstændigt opløst, og risten er dækket af vand. Lad risten ligge i 3-4 timer, så snavset begynder at løsne sig. Efterfølgende skrubbes risten grundigt med en hård grillbørste - snavset skulle nu let kunne fjernes. Husk at skylle risten grundigt efter med vand!

3. Særlig rengøring af grillriste i støbejern

Støbejern er et porøst materiale, og derfor skal du være ekstra forsigtig med det. Når du rengør støbejernsristen, er det vigtigt at undgå sæbe og andre fedtopløsende midler, da dette kan øge risikoen for rust. Vi anbefaler derfor kun at bruge varmt vand og en opvaskebørste. Efter rengøring er det en god idé at smøre risten ind i et tyndt lag olie. Rapsolie er ideel, da den har et højt antændingspunkt. Når risten er smurt godt ind i olie, placeres den på en tændt grill i 10-15 minutter. Efterfølgende tørres den overskydende olie af, og risten er klar til brug.

4. Fjern rust med hvid lagereddike

Hvis rust først har fået fat i din grillrist, kan det være en udfordring at fjerne det igen. En effektiv metode dertil er at lægge grillristen i blød i hvid lagereddike i cirka en time. Eddiken hjælper nemlig med at opløse rusten. Efter at have ligget i blød skrubber du risten med en hård grillbørste. Hvis rusten stadig ikke har sluppet grebet om din rist, så kan det være nødvendigt at lade risten ligge i eddiken i et par timer mere.

På udkig efter ny grill?

5. Forebyggelse – Rengør risten før eller efter brug

Det absolut bedste, du kan gøre, er at have en grillbørste klar ved grillen. Typen af børste afhænger af, hvilket materiale din grillrist er lavet af. Til støbejernsriste er det f.eks. vigtigt at bruge en messingbørste, så du ikke børster emaljen af risten.

Den mest effektive måde at holde din grill ren på er at rengøre risten, mens den stadig er varm. Så snart du er færdig med at grille, giver du risten en grundig børstning. Fordelen ved at gøre dette mens risten er varm er, at det er langt lettere at fjerne madrester. Desuden kan det være en god idé at brænde grillristen ved høj temperatur regelmæssigt, da det dræber eventuelle bakterier på risten.

6. Græsplænen kan gøre underværker

Du tror det måske ikke, men du behøver hverken bruge sæbe eller andre hårde rengøringsmidler for at gøre din grill ren. Du kan blot lade din grillrist ligge i det høje sommergræs natten over. Syren fra græsstråene og fugten fra duggen vil arbejde sammen om at rense din grillrist, så du næste morgen blot skal give risten en lille skrub.

På udkig efter ny grill?

Er din nuværende grill ved at give op? Fortvivl ikke! Udforsk vores brede udvalg af grill - Vi tilbyder et omfattende sortiment, lige fra gas- og kulgrill til elektriske modeller. Uanset din præference, har vi noget, der passer til dig!

Bliv hjemmets grillmester! Find din nye grill her

Udeliv

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk