Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • TorsdagLukket
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Tips & tricks

5 tips til at undgå sæberester i vaskemaskinen

Hvide striber og plamager på tøjet og dårlig lugt i vaskemaskinen. Det er ikke ligefrem, hvad vi håber at opnå ved at vaske vores tøj med sæbe - men det kan ikke desto mindre være konsekvensen, hvis vi ikke vasker rigtigt.

1. Brug den rigtige mængde vaskemiddel

Overdoserer du, er der større risiko for irriterende pletter og striber på tøjet. Samtidig kan den overskydende sæbe gemme sig i maskinen, hvor den mugner og afgiver en grim lugt. Sørg derfor for at holde dig til anbefalingerne, der står på æsken eller flasken med vaskemiddel.

LÆS OGSÅ: Hvorfor er det så vigtigt at dosere vaskemiddel rigtigt - og hvordan gør man?

2. Overfyld ikke maskinen

Ligesom for meget sæbe volder vaskemaskinen problemer, kan for meget tøj også give den åndedrætsbesvær. Overskrider mængden af tøj maskinens maksimale kapacitet, bliver tøjet ikke skyllet ordentligt igennem – og sæberesterne kan gemme sig i folder og syninger i tøjet.

vaskemiddel

3. Brug flydende vaskemiddel

Når du vasker tøj, står valget mellem flydende vaskemiddel og vaskemiddel i pulverform. Det flydende vaskemiddel har den fordel, at det ikke på samme måde som vaskepulveret skal opløses. Det er derfor en god ide at bruge flydende vaskemiddel for at undgå klumper af sæbe, der kan sætte sig på tøjet.

LÆS OGSÅ: Hvad er bedst - vaskepulver eller flydende vaskemiddel?

4. Vælg et program med ekstra skyl

Vil du være helt sikker på, at tøjet er skyllet godt igennem og helt fri for sæbe, kan du vælge at bruge et program med ekstra skyl. Det burde dog ikke være nødvendigt til hverdag, hvis du vasker med den rigtige mængde vaskemiddel og ikke overfylder maskinen.

5. Hold sæbeskuffen ren

Sæberester finder du ikke kun i selve tromlen, de kan også skabe problemer og ubehagelig lugt, hvis de sidder lidt for længe i sæbeskuffen. Sørg derfor for at gøre den ren jævnligt – nogle sæbeskuffer kan gå i opvaskemaskinen, og så bliver det jo næsten ikke nemmere.

Flere tips til at vaske på den bedste måde

Vedligeholdelse

Christian fra whiteaway

Christian har altid et godt råd til, hvordan du får mest ud af dine husholdningsapparater. Han hjælper dig med at løse små hverdagsproblemer på smarte måder, og derudover er han musikelsker og vild med kreative projekter af enhver slags.

Favoritter

Luk