Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Opskrifter

6 måder at bruge de friske urter på, før de visner

Har du nogensinde overvejet, hvor let du kan lave dit eget urtesmør? Eller hvor lækker en frisk pesto er i forhold den købte variant? Her giver vi dig tips til 6 hjemmelavede lækkerier, som du kan bruge dine friske urter fra haven eller altankassen til.

1. Tør dem i ovnen

Rens urterne og læg dem i ét lag på en bageplade. Tør dem ved 80 °C. Sæt en træske i klemme i ovnlågen, så den ikke slutter helt tæt og dermed lukker fugten ud. Lad urterne tørre i ca. 4 timer og husk at rode lidt rundt i dem undervejs.

LÆS OGSÅ: 5 tips til at holde liv i de friske krydderurter

krydderurter hengt til tørk

2. Lad dem lufttørre

Lav en lille buket af urter og bind den sammen i bunden med et stykke snor. Hæng den op med bladene nedad og lad urterne tørre, til de smuldrer mellem fingrene. Læg urterne i en plasticpose og gnid den mellem hænderne - hæld til sidst de pulveriserede urter i et glas.

3. Lav urtesalt

Du skal bruge ca. 3 håndfulde urter og 2 dl flagesalt. Bland forskellige urter eller hold dig til én slags – det er op til dig. Kom blandingen i minihakkeren og lad den køre, til urter og salt er godt blandet, men uden at saltet bliver for finthakket. Fordel blandingen på en bageplade og tør den i 20 minutter ved 100 °C.

isterninger af friske krydderurter

4. Frys dem ned

Hak urterne og læg dem i en isterningebakke. Dæk med vand og frys. Læg bagefter isterningerne i en pose i fryseren - så har du altid urter klar til f.eks. gryderetter.

5. Lav pesto

Blend urterne sammen med olie, parmesan og ristede pinjekerner. Det er overraskende let at lave pesto, og du kan uden problemer få den til at smage af lige præcis dine yndlingskrydderurter.

6. Lav urtesmør

Hak urterne og bland dem med smør, som har stået et stykke tid ved stuetemperatur. Frys smørret i små portioner - det er helt perfekt til fisk, kød eller baguette.

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk