Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Vasketøj
Hvidevarer

6 ting du ikke vidste, du kan bruge fryseren til

Fryseren er ikke kun din redning, når du skal gemme madrester eller forberede en stor middag i god tid. Den kan hjælpe dig i mange andre situationer - med alt fra genstridige pletter til at tilberede en sund is på rekordtid. Læs med og lær mere om fryserens mange skjulte talenter.

1. Forlæng din sarte sweaters levetid

Bluser af materialer som f.eks. angora er sarte og skal behandles med forsigtighed. For at hjælpe din uldtrøje med at bevare det vamsede look, kan du lade den overnatte i fryseren i en frysepose. Det holder den pæn i længere tid og kan også afhjælpe problemet, hvis trøjen fælder.  En ekstra bonus er, at trøjer, der kradser, faktisk kan blive blødere og mere behagelige af en tur i fryseren.

2. Få tyggegummi af tøjet

Er der kommet tyggegummi på tøjet, kommer vaskemaskinen til kort.  Til gengæld kan fryseren udrette noget, der minder om mirakler, når det klistrede stads skal udryddes. Læg tøjet i fryseren natten over og skrab tyggegummiet af med en ske eller en kniv - forsigtigt, så du ikke skærer fibrene i tøjet over. Får du ikke det hele af første gang, er det bare at gentage behandlingen.

3. Lav lynhurtig og sund is af bananer

bananis

Skær 2-3 bananer i skiver og læg dem i fryseren i et par timer – f.eks. på et skærebræt eller en tallerken med husholdningsfilm over. Bagefter er det blot at blende bananskiverne, til den har den rigtige konsistens. For at eksperimentere med andre smagsvarianter kan du blande frosne bær, nutella eller nødder i blandingen. Voila - sund og lækker is på et par timer!

4. Lad jeansene springe tøjvasken over

Dine jeans holder sig pæne i længst tid, hvis de bliver vasket så sjældent som muligt. For at fjerne lugt og bakterier kan du, i stedet for at give dem en snurretur i vaskemaskinen, lægge dem i fryseren natten over. Tøm lommerne, fold jeansene sammen og læg dem i en plasticpose, som du presser så meget luft som muligt ud af. Lad jeansene ligge i fryseren natten over (og lad dem lige tø op inden brug for at undgå et koldt gys!).

5. Slip af med stearin på dugen eller tøjet

stearinlys

Stearinpletter på tøjet kan være lige så genstridige som klistrede tyggegummipletter, og heldigvis kan du bruge samme kur for at slippe af med dem – nemlig en nat i fryseren. Er stearinpletten på en dug, har du måske ikke plads i fryseren. I det tilfælde kan du bruge et køleelement eller en pose knust is direkte på pletten. Skrab stearinen af, når den er helt frossen.

6. Få bugt med lusene

Har du børn, har du uden tvivl haft dine kampe med de små dyr, der kribler rundt i hovedbunden. For at slippe af med lus i sengetøj og hovedbeklædning kan du vaske det og derefter lægge det i fryseren et døgn - alternativt kan du lægge det til side i 2 døgn, som er tidsrummet, lusene kan overleve væk fra en lun hovedbund. Kamme og børster skal vaskes i sulfovand og lægges i fryseren i 2 døgn.

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk