Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • TorsdagLukket
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Tips & tricks
Køkkentid

7 trin til en ren opvaskemaskine

De fleste tænker kun sjældent på at rengøre opvaskemaskinen - og det er en fejl. Vil du gerne have en opvaskemaskine, der kører uden problemer og holder sig pæn og ren indvendigt, skal du i gang med knofedt og et par gode råd. Her finder du 7 trin til en ren opvaskemaskine.

Du skal kun bruge

 • Eddike (billig lagereddike er fint)
 • Gummihandsker
 • En gammel tandbørste/opvaskebørste
 • Et par klude
 • Opvaskemiddel
 • Tandstikkere eller andet spidst værktøj
 • Rodalon eller lign. klorholdigt rengøringsmiddel
 • Lidt god musik, så det hele går lidt lettere

Følg nedenstående 7 trin, og du er godt på vej til en opvaskemaskine, der elsker dig.

Trin 1: Fyld bunden halvt op med vand

Fyld opvaskemaskinens bund halvt op med vand og tilføj herefter 2-4 dl eddike. Brug bare den billige lagereddike, som er glimrende til formålet. På den måde kan du lade delene i bunden af opvaskemaskinen ligge i blød, mens du gør resten af maskinen ren. Hvis du ikke har eddike, kan du bruge citronsaft eller et rengøringsmiddel beregnet til rengøring af opvaskemaskiner.

LÆS OGSÅ: Fjern den dårlige lugt i din opvaskemaskine

Trin 2: Afmontér bakker og kurve

Fjern kurve, bakker og evt. bestikbakke. Fjern madrester fra bakker og kurve - du kan anvende en tandstikker eller et andet spidst værktøj. Mindre dele kan du lægge i vandet med eddike og lade dem ligge i blød. Tør delene af med en klud vredet op i eddikeblandingen, hvis de ikke kan være i bunden.

Trin 3: Fjern snask og madrester fra spulearmene

opvaskemaskine med snavs

Fjern alt snask og madrester fra spulearmene, så vandet frit kan løbe ud af hullerne. Det er vigtigt, at spulearmene er rene. Brug tandstikkere eller lignende spidst værktøj, som du har ved hånden. Hvis du bruger metalværktøj, skal du passe på ikke at ødelægge eller ridse noget.

Hvis hullerne er meget små, kan du med fordel bruge et stykke ståltråd til at komme omkring hjørnerne. Pres tråden ind i de små huller, og skidtet vil løsne sig og komme med ud.

Trin 4: Tør af i kanten af lågen og omkring pakningerne

rengøring af opvaskemaskine med klud

Når din opvaskemaskine kører, rengør den ikke kanterne uden om lågen. Derfor samler der sig ofte masser af skidt og bakterier netop her. Brug en fugtig klud og eddikeopløsningen i bunden af maskinen eller alternativt en almindelig rengøringsspray. En gammel tandbørste eller en opvaskebørste kan også være en god hjælp.

LÆS OGSÅ: 10 rengøringstips med tandbørsten

Glem ikke bunden af lågen. Også her kan der nemt samle sig snask og snavs.

Fjern mug fra opvaskemaskinen

Trin 5: Fjern mug og meldug

Hvis du har problemer med mug og meldug (en hvid, svampelignende belægning), anbefaler vi, at du vasker hele opvaskemaskinen indvendigt med rodalon. Afvaskning med rodalon hæmmer gær og skimmelsvamp, da det indeholder klor. Pas dog godt på med at blande rodalon, klorin eller andre klorholdige rengøringsmidler med syreholdige rengøringsmidler, da der kan dannes farlige klorgasser.

For at holde skimmel og mug væk bør du altid lade opvaskemaskinen stå åben efter brug, så den kan tørre fuldstændigt.

Trin 6: Rens filter, vandlås og andre løsdele

Når du har rengjort de løse bakker, skuffer osv., skal filteret, sier og de andre dele, der har ligget i blød, renses. Tag dem ud af maskinen og fjern snavs og madrester, som sidder fast. Er dut filter stoppet, kan det virkelig sætte en stopper for maskinens evne til at vaske ordentligt. Vask delene med lidt opvaskemiddel og varmt vand.

Trin 7: Montér filter, sier, bakker, skuffer og andre løsdele

Når du har monteret alle delene i maskinen, er det tid til at køre et program på høj temperatur med 2-4 dl eddike i bunden. Det vil fjerne alt det sidste snavs, der måtte være, og din opvaskemaskine er igen klar til den daglige tjans.

Se hele vores udvalg af opvaskemaskiner her.

Flere tips til din opvaskemaskine

Rengøring
Vedligeholdelse

Christian fra whiteaway

Christian hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han computerentusiast og passioneret læsehest.

Favoritter

Luk