Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips
Guides

10 fantastiske rengøringstips med natron

Vidste du, at natron eller bagepulver kan lette rengøringen af stort set alt? Natron, eller natriumhydrogencarbonat, er et naturligt hævemiddel, der bliver brugt til bagning, og som indgår i bagepulver. Men når du ikke lige bruger det til at bage med, kan du bruge det til rengøring. Vi giver dig 10 gode råd til rengøring med natron og bagepulver.

1. Fjern mærker fra væggen

Er du kommet til at skrabe et møbel mod væggen, eller har den lille tegnet verdens flotteste tegning på væggen i stedet for på papiret? Natron klarer ærterne. Du skal bare lave en 50/50-blanding af natron og vand og skrubbe mærket på væggen med en svamp. Mærket er væk på rekordtid!

2. Rens dit toilet og afløb

Natron kan også hjælpe dig med at rense dine afløb og opløse tilstoppelser. Du hælder bare 1 kop natron direkte i afløbet og lader det sidde i en times tid. Derefter koger du 2 kopper almindelig eddike, hælder det i afløbet og skyller efter med varmt vand. Så er både lugt og tilstoppelser væk.

3. Rengøring af fugerne på badeværelset

Ved at drysse natron på fugerne og derefter sprøjte vand på kan du let fjerne skidt og snavs fra fugerne med en børste. Det virker overraskende hurtigt!

charlesdeluvio-xC3cHbp4XJE-unsplash

LÆS OGSÅ: Nem rengøring af fugerne på badeværelset: Sådan gør du!

4. Gør rent i din ovn

Hvis din ovn ikke har et selvrensningsprogram, kan du klare rengøringen med natron. Du sprøjter bare almindelig eddike på indersiden af ovnen og drysser så natron ovenpå. Lad det sidde i ca. 30 minutter og skrub så efter med en svamp eller en våd klud. Du behøver slet ikke dyre specialrengøringsmidler!

31 paa udkig efter ovn 1920x540

5. Forstærk rengøringsmidler

Hvis dine rengøringsmidler ikke er stærke nok, kan du tilsætte natron. Natron hjælper med at løsne de værste forsamlinger af snavs. Selv det mest almindelige rengøringsmiddel kan blive mere effektivt ved at tilsætte natron.

6. Tilføj til vaskemiddel

Ligesom du kan forstærke dine rengøringsmidler, kan du også tilføje en kop natron til dit vaskemiddel. Det hjælper med at fjerne lugt og fremhæver farverne i dit tøj. Det er næsten magi!

LÆS MERE: Sådan doserer du vaskemiddel

31 paa udkig efter vaskemaskine 1920x540

7. Fjern lugt fra dine tæpper

Har du prøvet at komme hjem, træde ind ad døren og blive ramt af en bestemt lugt, der er svær at placere? Det er muligvis dine tæpper, der fungerer som svampe, når det kommer til lugtstoffer. Men ligesom natron kan fjerne lugt fra dit tøj, kan det gøre det samme for dine tæpper. Du skal bare drysse natron ud over dit tæppe, lade det ligge i ca. 30 minutter og støvsuge tæppet. Hvis det er virkelig slemt, kan du eventuelt drysse natron ud om aftenen og lade det ligge natten over.

31 paa udkig efter taepperenser

8. Put natron i kattebakken

Hvis du har kat, ved du præcist, hvordan en kattebakke lugter. Men hvis du kommer natron i kattebakken, hver gang du skifter kattegrus, sørger natronen for at opsamle lugten, så der ikke lugter af kattebakke i hele dit hjem.

Skal rengøringen være lidt sjovere? Få det rette udstyr her

9. Put natron i termokanden

Langt de fleste nøjes med at skylle termokanden med kogende vand. Vil du gøre den lidt grundigere ren, så kan du komme 1 spsk. bagepulver i kanden og derefter fylde den med kogende vand. Lad kanden stå 10 min. og skyl den herefter grundigt et par gange. Vupti! Alt snavs burde være væk.

10. Opfrisk din madras

Har du ikke mulighed for at stille din madras udenfor i solen, så kan du med fordel bruge natron i stedet. Strø et godt lag natron over hele madrassen og lade den stå i mindst et par timer. Natronen vil absorbere fugt og lugt i madrassen og nedbryde syre.

Flere rengøringstips

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk