Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • TorsdagLukket
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Tips & tricks

8 fantastiske rengøringstips med natron

Vidste du, at natron kan lette rengøringen af stort set alt? Natron, eller natriumhydrogencarbonat, er et naturligt hævemiddel, der bliver brugt til bagning, og som indgår i bagepulver. Men når du ikke lige bruger det til at bage med, kan du bruge det til rengøring. Vi giver dig 8 gode råd til rengøring med natron.

1. Fjern mærker fra væggen

Er du kommet til at skrabe et møbel mod væggen, eller har den lille tegnet verdens flotteste tegning på væggen i stedet for på papiret? Natron klarer ærterne. Du skal bare lave en 50/50-blanding af natron og vand og skrubbe mærket på væggen med en svamp. Mærket er væk på rekordtid!

2. Rens dine afløb

Natron kan også hjælpe dig med at rense dine afløb og opløse tilstoppelser. Du hælder simpelthen bare 1 kop natron direkte i afløbet og lader det sidde i en times tid. Derefter koger du 2 kopper almindelig eddike, hælder det i afløbet og skyller efter med varmt vand. Så er både lugt og tilstoppelser væk.

3. Rengøring af fugerne på badeværelset

Ved at drysse natron på fugerne og derefter sprøjte vand på kan du let fjerne skidt og snavs fra fugerne med en børste. Det virker overraskende hurtigt!

LÆS OGSÅ: Nem rengøring af fugerne på badeværelset: Sådan gør du!

rengøring af ovn

4. Gør rent i din ovn

Hvis din ovn ikke har et selvrensningsprogram, kan du klare rengøringen med natron. Du sprøjter simpelthen bare almindelig eddike på indersiden af ovnen og drysser så natron ovenpå. Lad det sidde i ca. 30 minutter og skrub så efter med en svamp eller en våd klud. Du behøver slet ikke dyre specialrengøringsmidler!

5. Forstærk rengøringsmidler

Hvis dine rengøringsmidler ikke er stærke nok, kan du tilsætte natron. Natron hjælper med at løsne de værste forsamlinger af snavs. Selv det mest almindelige rengøringsmiddel kan blive mere effektivt ved at tilsætte natron.

vaskemiddel

6. Tilføj til vaskemiddel

Ligesom du kan forstærke dine rengøringsmidler, kan du også tilføje en kop natron til dit vaskemiddel. Det hjælper med at fjerne lugt og fremhæver farverne i dit tøj. Det er næsten magi!

LÆS MERE: Sådan doserer du vaskemiddel

7. Fjern lugt fra dine tæpper

Har du prøvet at komme hjem, træde ind ad døren og blive ramt af en bestemt lugt, der er svær at placere? Det er muligvis dine tæpper, der fungerer som svampe, når det kommer til lugtstoffer. Men ligesom natron kan fjerne lugt fra dit tøj, kan det gøre det samme for dine tæpper. Du skal bare drysse natron ud over dit tæppe, lade det ligge i ca. 30 minutter og støvsuge tæppet. Hvis det er virkelig slemt, kan du eventuelt drysse natron ud om aftenen og lade det ligge natten over.

8. Put natron i kattebakken

Hvis du har kat, ved du præcist, hvordan en kattebakke lugter. Men hvis du kommer natron i kattebakken, hver gang du skifter kattegrus, sørger natronen for at opsamle lugten, så der ikke lugter af kattebakke i hele dit hjem.

Brug for at se nogle af tipsene udført? Så tag et kig på denne video (Bemærk: Videoen er på engelsk).

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=4ciahsfuzXM

OBS: I videoen er der to andre tips, hvor du kan bruge natron som deodorant eller til at fjerne hårprodukter fra dit hår. Vi anbefaler, at du undlader at bruge disse tips, fordi der i videoens kommentarspor er kommentarer fra folk, der har oplevet, at natron generer deres hud og giver dem udslæt.

Flere rengøringstips

Sjove tricks
Rengøring

Christian fra whiteaway

Christian hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han computerentusiast og passioneret læsehest.

Favoritter

Luk