Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • TorsdagLukket
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Tips & tricks

8 ting, du (måske) ikke vidste, du kan vaske i vaskemaskinen

I de fleste hjem er vaskemaskinen mest beskæftiget med tøj og sengetøj, men anvendelsesmulighederne stopper ikke der. Alt fra LEGO-klodser til måtterne i bilen har godt af en snurretur i vaskemaskinen - se her, hvilke ting i dit hjem du kan vaske i vaskemaskinen.

I de fleste hjem er vaskemaskinen mest beskæftiget med tøj og sengetøj, men anvendelsesmulighederne stopper ikke der. Alt fra LEGO-klodser til måtterne i bilen har godt af en snurretur i vaskemaskinen - se her, hvilke ting i dit hjem du kan vaske i vaskemaskinen.

1. Rygsækken

Rygsække og skoletasker kan let komme til at trænge til en opfriskning. De bliver sat på gulvet og på jorden, og glemte madpakker og glemt frugt skaber hurtigt fæle lugte.

Vær opmærksom på applikationer, glimmer og andre ting, som kan tage skade af vaskemaskinen.

2. Badeforhænget

badeforhæng

Man skulle tro, at de regelmæssige bade kunne holde badeforhænget rent – men nej. Vandet fra bruseren er ikke nok, og snavset på badeforhænget viser sig ofte som misfarvninger i bunden.

Den gode nyhed er, at badeforhænget kan smides i vaskemaskinen, også, hvis det er typen af plastic.

3. Sovedyr og krammedyr

Ninus og Teddy kan også få brug for et bad, og her er vaskemaskinen væsentligt mere effektiv end badekarret.  Brug en vaskepose eller vask de elskede krammedyr på et helt mildt program, så du ikke gør skade på dem.

Kan de tåle det, er det også en god ide at give dem en vask på 60 °C indimellem for at undgå husstøvmider.

LÆS OGSÅ: Slip for støv og allergi - 11 tips til at vinde over husstøvmiderne

4. LEGO-klodser

De små plasticklodser er stadig favoritter på mange børneværelser, og efter mange timers leg kan de godt blive lettere klistrede og snavsede. Vask dem i vaskemaskinen for at komme til snavset til livs - evt. i et pudebetræk, så du slipper for larmen.

5. Hundekurven

hund i hundeseng med bamse

Lad os være ærlige – Fido lugter ikke altid godt, så det gør hans kurv sikkert heller ikke. Tag kurven med ud og ryst så mange hår af den som muligt, inden du giver den en tur i vaskemaskinen. Det bliver både du og Fido glade for.

6. Måtterne i bilen

Måtterne i bunden af bilen udsættes konstant for vores udendørs fodtøj, og det sætter sine spor. En hurtig tur i vaskemaskinen gør heldigvis underværker - husk at støvsuge måtterne først, så der ikke kommer for meget snavs med ind i maskinen.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du støvsugeren med den bedste sugeevne

7. Sneakers og gummisko

hårde sko og jeans

Selv om lydniveauet kan blive højt, når skoene danser rundt i vaskemaskinen, kan de sagtens tåle det. Sko af sarte materialer skal helst undgå den snurrende vasketur, men almindelige stofsko har kun godt af det.

Er du træt af larmen, kan du vaske skoene sammen med et par håndklæder.

8. Møbelbetræk

Måske skal det gøres ad flere omgange, hvis du skal vaske betrækket fra hele sofaen, men det meste møbelbetræk kan godt tåle en tur i vaskemaskinen.

Husk først at tjekke, om betrækket består af sarte materialer som f.eks. uld og vask ikke alt for hårdt - det er ærgerligt ikke at kunne få betrækket på sofaen igen, fordi det er krympet i vask.

Flere tips til din vaskemaskine:

Rengøring

Christian fra whiteaway

Christian har altid et godt råd til, hvordan du får mest ud af dine husholdningsapparater. Han hjælper dig med at løse små hverdagsproblemer på smarte måder, og derudover er han musikelsker og vild med kreative projekter af enhver slags.

Favoritter

Luk