Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Guides

Alt du skal vide: Pool til haven

Drømmer du om din egen pool i baghaven? Din helt egen udendørs oase, som lægger op til både afslapning og leg. Her vil vi dykke ned i, hvad det koster at investere i en pool og hvordan man vedligeholder den.

Hvad koster en pool?

En pool til haven er ikke bare et sted at svømme – det er et centralt sted for familiehygge, underholdning og motion. Prisen for en pool kan variere afhængigt af størrelse, materiale og kompleksitet af installationen. Generelt kan du forvente at investere omkring 2,5 tusind kroner for en grundmodel, hvor en stor pool vil koste omkring 7 tusind.

Hvad koster det at fylde en pool?

Når du overvejer omkostningerne ved en pool, skal du også tage højde for vedligeholdelsesudgifterne. At fylde en pool med vand kan også have en omkostning, men det afhænger af vandpriserne i dit område. For eksempel kan 5000 liter vand koste omkring 200 kroner.

Sådan vedligeholder og rengør du din pool

Når din pool er installeret, er det vigtigt at vide, hvordan man vedligeholder den korrekt for at sikre, at den er ren og sikker at opholde sig i. En af de mest almindelige spørgsmål er, hvor ofte poolpumpen skal køre. Ideelt set bør pumpen køre i otte timer dagligt, men nogle eksperter anbefaler endda, at den kører døgnet rundt for at sikre optimal filtrering og cirkulation af vandet.

Hvor meget klor skal der i en pool?

En anden vigtig faktor, ift. vedligeholdelse af din pool, er klor. Mængden af klor i din pool er afgørende for at opretholde et sundt og hygiejnisk poolmiljø. Generelt anbefales det at måle klorindholdet regelmæssigt og holde det på et niveau mellem 1,0 og 3,0 ppm (parts per million) for optimal desinfektion.

31 paa udkig efter pool 1920x540

Pumpe og filtersystem

Yderligere holdes vandet i din pool rent ved at have en pumpe tilsluttet, som kan filtrere vandet for urenheder. Det er vigtigt, at poolen er tilsluttet et filtersystem, som er kraftigt nok til at kunne rense hele poolens vandkapacitet - desto større en rensekapacitet filtersystemet har, desto bedre. Pool pumpen bør desuden, som minimum, kunne rense badevandet et par gange om dagen. Ift. valg af pumpe, kan der gøres brug af en sandfilterpumpe eller et filterball pumpesystem. Sandfilterpumpen kan fange svævepartikler ned til 40-50 micron i badevandet, hvorimod filterballs kan opfange partikler helt ned til 10 micron; og er dermed mest effektiv til at skabe rent poolvand.

Hvor ofte skal vandet skiftes?

Hvor længe vandet i dit badebassin eller din pool kan holde sig afhænger af, hvor ofte poolen anvendes og hvor god du er til at holde den ren. Hvis du ikke dagligt renser dit badevand, bør det udskiftes, hver gang inden du gør brug af poolen. Desto oftere du skifter dit badevand, desto færre kemikalier/desinficerende midler behøver du at tilføre.

Hvordan opvarmer man en pool?

Til opvarmning af din pool, kan du gøre brug af en varmepumpe eller en solvarmemåtte – de fleste opvarmere skal blot tilsluttes dit poolfiltersystem/-pumpe. Hvor lang tid det tager at opvarme en pool afhænger af, hvor meget vand der skal opvarmes, vind- og vejrforhold samt den ønskede temperatur. Vandtemperaturen vil typisk stige 1-3 °C i døgnet.

Se vores udvalg af varmepumper her.

Skal du tage springet ud i en pool til haven? Se vores store udvalg af pool her.

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk