Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Bag brød og kager med en bagemaskine

Elsker du at bage, men er du træt af at ælte dejen og rydde op bagefter? Så skal du overveje at få fat i en bagemaskine. Den kan klare alle de besværlige dele af bagningen for dig, så du blot skal fylde ingredienser på og nyde det færdigbagte resultat. Den kan klare alle de besværlige dele af bagningen for dig, så du blot skal fylde ingredienser på og nyde det færdigbagte resultat.

Hvad er en bagemaskine egentlig?

En bagemaskine er en slags udvidet røremaskine. Den kan både røre ingredienser sammen og ælte din dej for dig, men den kan også bage brødet eller kagen. Du skal bare putte ingredienserne i, så klarer maskinen resten af arbejdet for dig. En bagemaskine bruger typisk 3-4 timer på at bage et brød, men nogle modeller har hurtigprogrammer, der kan klare det på ca. 1 time.

Friskbagt brød hver morgen

De fleste modeller har også en timerfunktion, så du kan indstille, hvornår brødet skal være færdigt. Så kan du  stå op til friskbagt morgenbrød hver eneste dag - lyder det ikke fristende? Hvis du vil se lidt nærmere på en bagemaskine, kan du se en præsentation af en bagemaskine i denne video (videoen er på engelsk).

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/ehN09C78Hso

Tips og tricks

Der er selvfølgelig nogle ting, du skal være opmærksom på, når du bruger din bagemaskine. Vi har samlet de vigtigste tips til dig her, så du kommer godt i gang med at bruge din hjælpende hånd i køkkenet.

Ingredienserne skal have den rigtige temperatur

For det første er det vigtigt, at dine ingredienser er ca. 21-23 °C. Hvis ingredienserne kommer lige fra køleskabet og  er for kolde, er det nemlig ikke sikkert, at gæren vil hæve i bagemaskinen. Af samme årsag må de væsker, som du tilsætter, helst ikke være varmere end 35 °C. Derfor kan du lige så godt bruge koldt vand.

Mængder og rækkefølge

Det er også vigtigt, at du fylder den rette mængde ingredienser i din bagemaskine. Hvis du kommer for meget i bagemaskinen, kan det ødelægge maskinen, fordi det hæver mere, end maskinen kan rumme. Husk også at komme ingredienserne i maskinen i den rigtige rækkefølge. Typisk skal væskerne tilsættes først, og så de tørre ingredienser bagefter.

Vær opmærksom på rengøringen

Derudover bør du sørge for, at din bagemaskine er helt ren. Det er især vigtigt, at ydersiden af bageformen er ren, så der ikke kommer dejklumper eller andre rester ind i selve maskinen. Heldigvis er der ikke meget rengøring med en bagemaskine. Ud over selve bageformen er det faktisk kun dejkroge og andet tilbehør, der skal gøres rent.

Håndvask eller opvaskemaskine?

Nogle modeller kan holde til at blive vasket i din opvaskemaskine, mens andre kræver håndvask på grund af en teflonbelægning eller lignende. Hvis dit tilbehør ikke må komme i opvaskemaskinen, kan du i stedet lægge det i blød i lunkent vand i 20 minutter. Brug en børste med bløde hår, hvis det er nødvendigt at børste tilbehøret, og tør det grundigt af med et viskestykke. Husk at vente med at sætte tilbehøret tilbage i maskinen, til det er helt tørt.

Et par gode opskrifter

Din bagemaskine kommer med en brugsanvisning, der hjælper dig med at vælge de rigtige indstillinger, programmer osv. For at give dig et hurtigt overblik over, hvor let det er at bage med en bagemaskine, har vi fundet 2 nemme opskrifter til dig.

Franskbrød på 1 time

Det skal du bruge

 • 2 dl skummetmælk
 • ½ pk gær
 • 330 g hvedemel
 • ½ tsk salt
 • 1 spsk sukker
 • 20 g smeltet margarine

Sådan gør du

Hæld mælken i bageformen, og rør gæren ud i mælken. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser i den angivne rækkefølge. Bag brødet på et quick-program og du har et velsmagende franskbrød på kun 1 time.

Risengrød

Det skal du bruge

 • 1 liter mælk
 • Ca. 200 g grødris
 • ½ tsk salt (undlades, hvis risengrøden skal bruges til risalamande)

Sådan gør du

Hæld ingredienser i bageformen i den angivne rækkefølge og vælg bagemaskinens risengrødprogram. Hvis den ikke har et specifikt program til risengrød, kan du i stedet bruge programmer til lignende retter, for eksempel et syltetøjsprogram. Ved at lave risengrøden i bagemaskinen undgår du også, at den brænder på.

Mere inspiration til din madlavning

Køkkenmaskiner
Kageopskrift

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk