Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer

Behøver du afspændingsmiddel og salt, når du bruger opvasketabs?

Hvis du bruger vasketabs i opvaskemaskinen, som - ifølge emballagen - indeholder alt, hvad der er brug for til en opvask, behøver du så stadig at påfylde salt og afspændingsmiddel, når lamperne lyser på opvaskemaskinen? Læs med her - det er nemlig ikke sikkert, at det er nødvendigt.

Kalkniveauet bestemmer!

Det korte svar er faktisk, at den nødvendige mængde salt og afspændingsmiddel primært afhænger af hårdheden - dvs. mængden af kalk - i vandet i det område, hvor du bor. Bor du i et område med meget hårdt vand, kan der være brug for ekstra salt og afspændingsmiddel. Det kan være tilfældet nogle steder på Sjælland, Lolland-Falster, Fyn og enkelte steder i hovedstadsområdet.

LÆS OGSÅ: Sådan afkalker du vaske- og opvaskemaskiner

Er du i tvivl om, hvor hårdt vandet er i dit område, kan du finde ud af det på GEUS’ (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) hårdhedskort.

Er der vand og pletter på dine glas?

Når kontrollamperne på opvaskemaskinen begynder at lyse, er det også altid værd at tage stilling til, hvordan du synes, dit service ser ud. Hvis du oplever overskydende vand og/eller kalkpletter på tallerkener og glas, er der nemlig brug for salt og afspændingsmiddel. Føles dit service derimod fedtet, bruger du måske for meget afspændingsmiddel. For meget salt kan give en belægning på servicet, som smager salt.

LÆS OGSÅ: Undgå glaspest fra din opvaskemaskine

Hvad, hvis du bruger 3-i-1 tabs?

Det er rigtigt, at de fleste opvasketabs i dag hedder 3-i-1 og derfor allerede indeholder alt det nødvendige, men i områder med meget hårdt vand kan der stadig være behov for at supplere med mere salt og afspændingsmiddel.

Flere tips og tricks til en tip top opvaskemaskine

Køkken

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk