Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Bliv sommerklar fra top til tå - med ingredienser fra køkkenskabet

Kalenderen peger (endelig) i retning af sommer. Er du klar til det? Vi hjælper dig med at få bløde og glatte ben, glansfuldt hår og velplejede hænder og fødder - og alle ingredienserne har du garanteret derhjemme i forvejen.

Annoncesamarbejde med Philips

Klar til sol på næsen: Hjemmelavet ansigtsmaske

Den tropiske ansigtsmaske med kiwi og mango kan bruges både til normal og tør hud, og den er fyldt med gode vitaminer som A-vitamin fra mangoen. Mælkesyren fra yoghurten lukker porerne i ansigtet - det giver huden et mere glat udseende og gør den mindre modtagelig over for snavs.

kiwi og mango i tern i en skål

Ingredienser

 • 1 kiwi
 • 1 mango
 • En smule yoghurt naturel (gerne økologisk)

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne sammen. Tilsæt yoghurten lidt efter lidt, indtil ansigtsmasken har en god konsistens. Fordel masken i ansigtet og lad den sidde i 10 minutter, inden du forsigtigt skyller den af igen med lunkent vand.

Nyt liv til sommertørt hår

Solens stråler kan være hårde mod dit hår og gøre det mere tørt end ellers. For at undgå knækkede hårstrå, spaltede spidser og hvad der ellers følger med sommertørt hår, kan du give dit hår en vitamindindsprøjtning med denne enkle, hjemmelavede (og velduftende!) hårkur.

hårmaske af honning og banan

Pas godt på dit hår i sommersolen

Hårmasken kan bruges, hvis håret allerede er blevet tørt og skadet, men den forebygger ikke skader. Vil du undgå, at dit hår bliver ødelagt i solen, skal du bruge hårprodukter med UV-faktor – faktisk en slags solcreme til dit hår. Det er også en god ide at følge rådet om at holde sig i skyggen mellem 12 og 15, ligesom du kan vælge at bruge en kasket eller en solhat, når solen skinner kraftigst.

Ingredienser

 • 3 spsk akaciehonning
 • 3 spsk olivenolie
 • ½ banan

Sådan gør du

Bland det hele godt sammen til en jævn masse. Det er lettest, hvis du moser bananen først. Massér herefter massen ind i håret og lad den sidde i et par minutter. Vask håret med shampoo som normalt for at få det hele ud igen.

Bodyscrub til bløde og glatte ben

En god bodyscrub kan sagtens bruges over hele kroppen, men den er særligt velegnet at bruge, inden du barberer dine ben. Den gør din hud blød og glat, og samtidig dufter den skønt af citron.

bodyscrub med citron og sukker

Ingredienser

 • 3 dl sukker
 • 1 dl olie
 • 3 spsk citron- eller limesaft

Sådan gør du

Rør alle ingredienserne godt sammen, til den klistrede masse er jævn og ensartet. Hæld din blanding i et glas eller en bøtte – og voila, du er færdig! Brug din scrub i badet, inden du barberer ben – så er de dejligt bløde og glatte bagefter.

Tip til ekstra skånsom barbering

Langt de fleste danske kvinder sværger til skraberen, når benene skal barberes. Det er hurtigt og smertefrit – men til gengæld holder den glatte fornemmelse ikke mere end et par dage, og der er stor risiko for knopper og irriteret hud, hvis du ikke gør det rigtigt.

Du skåner huden på benene bedst ved at eksfoliere med en bodyscrub inden barberingen, bruge skum under barberingen og slutte af med en fed fugtighedscreme. Husk også at bruge en god skraber – engangsskrabere er som regel af dårlig kvalitet og giver større risiko for sår og rifter under barberingen.

Gør som de professionelle

Vil du helt undgå skraberen, kan du også overveje en hårfjerningsmetode, som også bruges på skønhedsklinikkerne. IPL står for Intense Pulsed Light - og som navnet antyder, fjerner du hårene ved hjælp af lys. I Danmark er Philips en af de mest kendte producenter af IPL-apparater, og du kan tage et nærmere kig på deres sortiment lige her.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/pa7dnRk5K2U

Behandlingen virker, ved at pigmentet i hårene absorberer lysimpulserne fra IPL-apparatet og omdanner dem til varme. Varmen får hårsækken til at gå ind i en hvilefase med det resultat, at håret falder ud, og genvæksten af hår bliver mindre for hver behandling. I forhold til skraberen skal behandlingen ikke gentages tit - med IPL kan du nøjes med at fjerne hårene hver 4. til 8. uge.

Hjemmelavet luksus til hænder og fødder

En lækker scrub er velduftende, giver bløde hænder og fødder og fjerner død hud. Denne scrub kab alle tre dele – og så har du med meget stor sandsynlighed allerede alle ingredienserne derhjemme. Sæt i gang!

scrub til hnder og fdder-332409-edited

Ingredienser

 • ¼ dl rørsukker
 • ¼ dl groft salt
 • Olivenolie
 • Citronsaft

Sådan gør du

Hæld rørsukker og salt i en skål og hæld olivenolie oveni, til sukkeret og saltet er dækket helt. Tilsæt en smule citronsaft og bland det hele godt sammen med hænderne. Opbevar din scrub i et fint glas på badeværelset og brug den efter behov.

Kilder: q.dk, hjemme-spa.dk og hus-raad.dk

Sundhed & personlig pleje

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk