Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips

Brug det rigtige mundstykke til din støvsuger

De fleste støvsugere leveres med flere forskellige mundstykker til forskellige formål, men det er ikke altid let at finde rundt i, hvilket mundstykke, der passer til hvilket formål. Vi gennemgår de mest almindelige mundstykker og deres funktion.

Mundstykker til hårde gulve

Når du skal støvsuge hårde underlag, som for eksempel flise- eller trægulve, så er det såkaldte parketmundstykke den bedste løsning. Parketmundstykket er udstyret med ekstra stive hår på undersiden, der giver dig en ekstra effektiv rengøring.

Støvsuger med parkettmunnstykke

Mundstykker til tæpper

Der er to forskellige slags mundstykker, der er velegnede til tæpper. Det første er turbomundstykket, der har roterende børster. Derfor får du en mere effektiv opsamling af støv og snavs, hvilket er vigtigt med et gulvtæppe. Turbomundstykket er også et godt valg til hårde gulve i hjem med kæledyr, fordi det er ekstra godt til at opsamle dyrehår.

Den anden mulighed er det motoriserede mundstykke, der, som navnet antyder, har en dedikeret motor i selve mundstykket. Det giver mundstykket en ekstra høj sugeevne, hvilket betyder en mere effektiv rengøring. Et motoriseret mundstykke er, ligesom turbomundstykket, også oplagt til hjem med husdyr.

støvsuger på gulv

Kombinationsløsningen!

Et kombimundstykke kan anvendes til hårde gulve og gulvtæpper, fordi det er udstyret med samme stive hår som parketmundstykket. Forskellen er, at kombimundstykket har en knap på oversiden, der hæver eller sænker hårene, og som derfor kan skifte mundstykkets funktion mellem parket og turbo.

En anden slags kombimundstykke er multimundstykket, der ofte er en 3-i-1 løsning. Det kan for eksempel være en kombination af en møbelbørste, et møbelmundstykke og et fugemundstykke.

stovsuger mundstykker

Specialistmundstykkerne

Der findes også en række mundstykker til mere specialiserede funktioner. Møbelbørster og møbelmundstykker er lavet til at gøre det lettere at støvsuge møbler. Begge typer er smalle, så de kan komme ind i sprækker og revner, og er designet til at være ekstra skånsomme ved dine møbler. Et gulvmundstykke kan nemlig slide ekstra meget på møblerne.

Fugemundstykket har en lang, tynd form, der gør det perfekt til at støvsuge i fuger og andre ekstra smalle områder, hvor et almindeligt mundstykke vil have svært ved at komme til.

Du kan også kigge nærmere på enkelte brands, som vi har i vores sortiment. Vi har blandet andet Electrolux støvsugere, Bosch støvsugere, Miele støvsugere, Dyson støvsugere og mange, mange flere.

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk