Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips
Hvidevarer

De bedste tips til rengøring af kogeplader

Træt af genstridige fedtpletter eller stænk, der bare ikke vil gå af? Vi giver dig gode råd til rengøring af din kogeplade, uanset om det er en ældre massekogeplade, en gaskogeplade eller en spritny induktionskogeplade.

Lad kogepladen køle ned først

Uanset hvilken kogeplade du har, er det vigtigt, at du ikke prøver at gøre den ren, lige efter du har brugt den. Lad kogepladen køle ned først. Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, er det en god idé at tørre kogepladen af med en våd klud, hver gang du har brugt den – og så give den en mere grundig rengøring en gang om ugen.

Det er også en god idé at afslutte din rengøring med at tørre kogepladen af med en våd klud først og så en tør klud.

Specielt for induktions- og glaskeramiske kogeplader

Både induktions- og glaskeramiske kogeplader er rengøringsvenlige, fordi overfladen er helt glat. Derfor er der ikke så mange besværlige steder, hvor fedt og stænk kan sætte sig fast.

Derfor kan du også komme langt med en våd klud og et rengøringsmiddel, der er tiltænkt glaskogeplader. Ekstra besværlige madrester kan skrabes af med en glasskraber, som fjerner dem uden at ridse.

Rengøringstips_ kogeplader_induktion_ whiteaway

Se vores udvalg af glaskeramiske kogeplader her

Brug natron til at fjerne madresterne

Du kan også bruge natron til at fjerne madresterne. Det gør du ganske enkelt ved at fugte to viskestykker i varmt vand med opvaskemiddel i og hælde natron ud over din kogeplade. Derefter vrider du viskestykkerne halvt op og lægger dem oven på kogepladen. Lad dem ligge i cirka 15 minutter (længere tid, jo mere beskidt din kogeplade er) og fjern så viskestykkerne. Kombinationen af varmt vand, natron og opvaskemiddel har nu løsnet madresterne, så du let kan tørre dem af med en våd klud.

Er induktion din klare favorit? Find kogeplader med induktion her

Sådan rengør du dine gaskogeplader

En gaskogeplade stiller lidt flere krav til rengøringen, fordi kanten stikker op over kogepladen, så bunden ikke er helt flad. Hvis du har en gaskogeplade med stålbund, er den lettere at holde ren, men sværere at holde pæn, fordi stålet vil kræve pudsning for at se helt nyt ud.

Selve rengøringen fungerer, ligesom på glaskogepladerne, med en våd klud og vaskemiddel. Pudsning af stål er lettest gjort med et rengøringsmiddel specielt beregnet til stål.

Rens brænderne og tjek gashullerne

Brænderne til gaskogepladen er ofte lavet af jern og skal derfor renses for sig. Du kan tage brænderne af og lægge dem i varmt vand tilsat opvaskemiddel.

Efter cirka 15 minutter vasker og tørrer du brænderne grundigt. Inden du sætter dem på igen, kan du sikre dig, at gashullerne ikke er tilstoppede, ved at bruge en piberenser.

Det er en god idé at rense dine brændere og tjekke gashullerne en gang om ugen. Husk altid at sørge for, at brænderne er sat rigtig godt fast på komfuret, inden du tænder for det igen.

Rengøringstips_gaskogeplader_whiteaway

Se vores sortiment af gaskogeplader her

Lav en "natron-glasur"

Natron er også din ven på en gaskogeplade, men du kan ikke bare strø det ud over kogepladen, som du kan med de flade modeller. Derfor er det nemmeste at lave en slags ”natron-glasur” ved at blande natron med brintoverilte. Konsistensen skal være tyktflydende som glasur. Dyp en svamp i glasuren og skrub kogepladen ren.

Massekogeplader

Massekogepladerne bliver mere og mere sjældne, fordi nye køkkener typisk er udstyret med en induktions- eller gaskogeplade. Der er dog stadig en del af dem at finde rundt omkring i de danske hjem.

Heldigvis er de næsten lige så nemme at holde rene som induktionsmodellerne. Du kan faktisk følge nøjagtigt de samme anvisninger - du kommer langt med en våd klud og rengøringsmiddel.

Kogeplader med indbygget emhætte? Det er smart!

Sådan undgår du rust på pladen

Du kan uden problemer bruge natron-tricket fra gaskogepladen til din massekogeplade. Et andet godt råd er at tænde for kogepladen, når du har gjort den ren, så overskydende vand fordamper. Ellers kan fugten godt få din kogeplade til at ruste.

Ved at være tid til nye kogeplader? Se 'Bedst i test' kogeplader her

Køkken

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk