Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Opskrifter

Derfor bruger mesterkokkene sous vide

Hvis du godt kan lide at se madprogrammer i fjernsynet, eller nyder at besøge dyre restauranter, så har du sikkert stiftet bekendtskab med sous vide tilberedning. Men hvad er det egentlig, og hvorfor er det blevet så populært? Vi giver dig alle svarene.

Hvad er sous vide?

Ordet sous-vide er fransk og betyder ”under vakuum”. Det er en tilberedningsmetode, der egentlig blev beskrevet allerede i 1799, men som gik i glemmebogen igen, og først blev ”genopdaget” i 1960erne. Metoden går ganske enkelt ud på at maden pakkes ind i en lufttæt plasticpose og lægges i et vandbad eller tilberedes med damp ved en jævn temperatur. Maden tilberedes ved lavere temperaturer end normalt, typisk mellem 55°C og 60°C. Derfor tager det også længere tid, nogle retter helt op til 96 timer, men til gengæld får du et helt fantastisk resultat. På ChefSteps har de samlet en oversigt over hvor længe forskellige typer mad skal tilberedes, hvis du bruger sous vide. Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=XnUeDw1yuiw

Hvorfor sous vide?

Sous vide handler i bund og grund om temperaturkontrol. Derfor er det især godt til at tilberede fisk- og kødretter, hvor vinduet for at tilberede det helt rigtigt er meget begrænset ved traditionel tilberedning. Et øjebliks uopmærksomhed kan ødelægge dine steaks på panden, men det vindue bliver udvidet markant, hvis du tilbereder dem sous vide.

En anden fordel er, at den lave temperatur forhindrer at proteiner og vitaminer i maden bliver ødelagt, og forhindrer maden i at tørre ud. Og hvis du putter krydderier i posen sammen med maden, optages de meget bedre end normalt.

Derudover så sørger plasticposen for, at smags- og duftstoffer ikke slipper ud, så du får en mere koncentreret smagsoplevelse.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=c8jtYaEahm0

Vigtigt om sikkerhed

Det meste af den plastic, der anvendes til madlavning, er ganske harmløst for din mad. Men du bør undgå at bruge billige plasticposer, fordi de kan indeholde skadelige stoffer, der kan trænge ind i maden på grund af den lange tilberedningstid.


Hvis du har fået lyst til at prøve det selv, kan du finde vores udvalg af sous vide udstyr. Det er lettere end du tror, og du kan lynhurtigt blive afhængig af den gode smag. Sous-vide trenden er kommet for at blive, så det er aldrig for sent at starte.

Køkkenmaskiner

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk