Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer
Guides

Hopper og ryster din vaskemaskine? Sådan får du den til at stå stille!

Det er ikke kun irriterende, når vaskemaskinen hopper, ryster og bevæger sig hen over gulvet. Får den lov til det for længe, kan den tage skade, og det samme kan dit gulv. Her giver vi dig de mest sandsynlige forklaringer på problemet - og naturligvis løsningerne, som får maskinen til at blive på sin plads.

1. Er vaskemaskinen installeret korrekt?

Er din vaskemaskinen helt ny, og har den alligevel problemer med at stå stille? Så er det måske installationen, den er gal med. Tjek en ekstra gang, at alt er tilsluttet i overensstemmelse med brugsanvisningen – det er første skridt mod at få løst problemet.

2. Har du fjernet transportbeslagene?

Dette er nok den mest klassiske fejl. På en ny vaskemaskine er der monteret transportbeslag på bagsiden, som forhindrer maskinen i at tage skade under transporten til dit hjem.

Glemmer du at fjerne transportbeslagene, vil vaskemaskinen hoppe og flytte sig rundt, når den er i gang. Der er derfor risiko for, at den tager skade eller endda går i stykker - og skyldes skaden, at du har glemt at fjerne beslagene, dækkes det ikke af garantien.

Der sidder mellem to og fem transportbeslag på en ny vaskemaskine alt efter mærke og model, og de er ikke vanskelige at fjerne. Kig i brugsanvisningen, hvis du er i tvivl om hvordan - der finder du som regel en udførlig vejledning, der kan hjælpe dig på vej.

31 paa udkig efter vaskemaskine 1920x540

3. Står vaskemaskinen i vater?

For at stå stabilt skal vaskemaskinen være i vater og hvile på alle fire ben. Har den justerbare ben, kan du måske løse problemet ved at justere på dem, indtil vaskemaskinen er helt i balance.

Problemet kan også skyldes et glat gulv – fx fliserne på badeværelset – som vaskemaskinen bevæger sig rundt på og dermed kommer til at stå skævt. Det kan du afhjælpe ved at give den et sæt gummifødder på eller ved at anskaffe dig en skridsikker måtte. Det samme gælder, hvis der er en hældning i gulvet, som øger risikoen for, at vaskemaskinen går sig en tur.

vaterpas

4. Står den på trægulv?

Det er ikke kun flisegulve, der kan volde din vaskemaskine problemer. Trægulve er "levende” i en anden forstand end flisegulve, og vibrationerne fra vaskemaskinen kan forplante sig til gulvet og virke ekstra kraftige. Bor du i lejlighed, går det især ud over dine underboer.

Der er flere ting du kan gøre, for at mindske rystelser og eller larm fra din vaskemaskine, men noget af det nemmeste og mest effektive er at købe en vibrationsmåtte, hvis formål er at mindske støjen fra vibrerende elektroniske maskiner såsom:

Du kan også køber gummifødder, som giver samme effekt som gummimåtten, dog kan du komme ud for at de ikke passer til alle mærke og modeller.

NORDIC QUALITY Vibrationsmåtte

5. Er lejerne defekte?

En bankende eller hylende lyd kan ifølge Nettoparts skyldes defekte lejer. Problemer med lejerne kan du også spotte, ved at der kommer rust- eller oliepletter på tøjet. Nye lejer kan købes som reservedele, og du kan enten selv skifte dem eller få en fagperson til det.

6. Er støddæmperne defekte?

Et andet mekanisk problem kan skyldes slappe eller defekte støddæmpere. Når støddæmperne ikke fungerer, går det ud over vaskemaskinens ophæng - og det slider i sidste ende også på lejerne. Også støddæmpere kan du købe som reservedele og selv installere, eller du kan overlade arbejdet til en professionel.

7. Er trevlesien tilstoppet?

Et tredje problem med mekanikken kan findes i en tilstoppet trevlesi. Er trevlesien tilstoppet, kan vandet ikke komme hurtigt nok ud af maskinen. Det betyder, at maskinen centrifugerer med for meget vand i maskinen - og det giver støj og en urolig maskine.

Trevlesien er heldigvis let at tømme, som du kan se i videoen nedenfor.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/JKur1G_mvc0

8. Er der for stor uligevægt?

Også uligevægt i maskinen kan føre til ubalance og en vaskemaskine, der flytter sig og larmer. Der kan opstå uligevægt, når du vasker store ting som f.eks. dyner og lagener, eller hvis der kun er få ting i maskinen.

9. Moderne teknologi løser problemerne

vaskemaskine LG

Hvidevareproducenterne arbejder hele tiden for at løse vores små og store problemer i hverdagen - og det gælder også problemet med rystende og hoppende vaskemaskiner.

Flere nye vaskemaskiner er bl.a. udstyret med en vibrationssensor, som automatisk justerer centrifugeringshastigheden for at sikre balance i tromlen, og et balanceringssystem, der fungerer som en modvægt til vasketøjet og forhindrer uligevægt. Derudover er indertromlen ekstra godt isoleret, og vaskemaskinen er udstyret med et unikt dæmpningssystem, så vibrationerne bliver inde i maskinens inderste.

Flere tips til din vaskemaskine

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk