Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Vasketøj

Derfor skal du ikke tørre tøjet inde

Det er nemt at tørre tøjet på et tøjstativ i stuen, især når der er så mange regnvejrsdage i Danmark. Derudover er det et rigtig billigt alternativ til at købe en tørretumbler. Men det er faktisk en rigtig dårlig idé, at tørre tøjet inde, for det påvirker indeklimaet. Læs med og find ud af hvorfor.

Luftfugtigheden stiger

I en almindelig tøjvask er der typisk mellem 2 og 3 liter fugt og vand tilbage i tøjet. Når det tørres indenfor, forsvinder fugten ikke bare på magisk vis. I stedet optages den i luften og øger luftfugtigheden i dit hjem. Høj luftfugtighed danner grobund for alle de ting, vi helst ikke vil have i hjemmet. Støvmider og bakterier trives i fugtig luft, og høj luftfugtighed medfører også skimmelsvamp og råd.

LÆS OGSÅ: Vask dyner og puder og slip for støvmiderne

Parfume i luftem

Et anden problem er vaskemidlet. De fleste typer vaskemiddel kommer indeholder nemlig parfumestoffer, der bliver siddende i den fugt, der er tilbage i tøjet. Når fugten slipper ud i rummet, smutter parfumestofferne med, og så påvirker de indeklimaet. 

Det behøver ikke være sol og sommervejr for at du kan tørre tøjet udenfor. Faktisk kan du tørre tøjet ude cirka 2/3 af årets dage.

Hvis du ikke har noget alternativ

Ifølge dagens.dk tørrer 62 procent af unge mellem 18 og 29 år deres tøj indenfor. Det hænger formentlig sammen med presset økonomi og boligforhold, der gør det besværligt at tørre tøjet udenfor. Så hvis der ikke er noget alternativ til at tørre tøjet inde, hvad gør man så? Det vigtigste er faktisk at sikre god udluftning. Åbne vinduer og døre kan skaffe dig af med fugten, så sørg for at du tørrer tøjet dér, hvor du lettest kan lufte ud, og sørg for at der luftes ud, mens tøjet tørrer.

Og hvis du har en brændeovn, kan det være en god idé at tørre tøjet foran brændeovnen. Brændeovne fører nemlig typisk til meget tør luft, så der kan den ekstra fugt fra vasketøjet faktisk ligefrem være en fordel for indeklimaet.

Indeklima

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk