Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Guides
Vasketøj
Hvidevarer

Derfor skal du vælge en vaskemaskine med lav restfugtighed

Ligesom for et par på et dansegulv er samarbejde vigtigt, når du vil have mest muligt ud af din vaskemaskine og din tørretumbler. Hvis de ikke bevæger sig i samme tempo, er den ene nemlig nødt til at kompensere for den anden. Hvor tørt dit tøj bliver er nemlig ikke kun tørretumblerens ansvar. Det betyder meget, hvor meget vand der er tilbage i tøjet, når det kommer ud af vaskemaskinen.

Centrifugeringsevne eller restfugtighed – hvad du skal kigge efter?

Det har tidligere været en god tommelfingerregel, at jo flere omdrejninger/minut, din vaskemaskine har, jo mere tørt er dit tøj efter en vask. Men nye vasketeknikker har medført, at det ikke nødvendigvis er tilfældet længere.

Centrifugeringsevnen er ikke fuldstændig ligegyldig, for den spiller også en rolle i forhold til energiforbruget, men vaskemaskiner med en lidt lavere centrifugeringshastighed kan godt levere en lavere restfugtighed end maskiner med meget høj hastighed. Desuden kan en meget høj centrifugeringshastighed slide ekstra på dit tøj.

Som du sikkert har gættet, er restfugtigheden i stedet den bedste indikator for, hvor tørt dit tøj er efter en vask. Restfugtigheden indikerer præcist, hvor meget vand der er tilbage i tøjet og er angivet i procent.

Restfugtigheden betyder også noget for din tørretumbler

Tørretumblerens opgave er naturligvis at tørre dit tøj. Men jo mindre vand, der er tilbage i tøjet, jo mindre tid og energi skal tumbleren bruge på at tørre tøjet. Derfor er en lav restfugtighed ikke bare en solid indikation på, hvor effektiv vaskemaskinen er, den har også betydning for, hvor dyr din tørretumbler er i drift.

Selv, hvis du ikke har en tørretumbler, er det en god idé at gå efter den lave restfugtighed. For det er selvfølgelig ikke kun ved tørretumbling, at det mindre våde tøj tørrer hurtigere. Den lave restfugtighed er især vigtig for indendørs tørring på tørresnor eller tørrestativ, fordi fugten ikke bare forsvinder, men fordamper og påvirker indeklimaet i dit hjem. Det kan en lav restfugtighed minimere.

Find den maskine der passer dig i vores store udvalg af vaskemaskiner.

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk