Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Guides
Hvidevarer

Derfor tørrer din opvaskemaskine ikke ordentligt - og hvad du kan gøre ved det!

Din nye opvaskemaskine er netop blevet færdig med at vaske, du åbner forventningsfuldt lågen og forventer en skinnende ren og tør opvask – men dit service er pladdervådt! Lyder det bekendt? Her giver vi dig de mest almindelige forklaringer på, hvorfor din opvaskemaskine ikke tørrer ordentligt.

Opvaskemaskinen mangler afspændingsmiddel

Selv om din opvaskemaskine er udstyret med den nyeste tørreteknologi, kan den få brug for hjælp til tørringen. Her kommer afspændingsmiddel ind i billedet. Afspændingsmiddel sænker overfladespændingen på servicet, og vanddråberne breder sig mere ud og vil derved tørres og drænes hurtigere.

Du vasker meget plastic-service

Vasker du meget plastic-service op, kan det påvirke tørringen. Du har sikkert også lagt mærke til, at det tit er plastic-servicet, der ikke bliver helt tørt. Plastic holder ikke nær så godt på varmen som glas, og det har betydning, fordi tørringen fungerer ved opvarmning. Til sidst i vaskeprocessen varmer opvaskemaskinen vandet op til en høj temperatur – ofte op imod 60-70 grader. Dermed varmes servicet også op, og fordi indersiden af opvaskemaskinen har en lavere temperatur end servicet, kondenserer vandet i maskinen og sætter sig på indersiden af maskinen frem for på servicet.

skyller tallerkner af med gule handsker på

Du skyller dit service, før det kommer i maskinen

Det er en udbredt misforståelse, at det er nødvendigt at vaske service af, inden det kommer i opvaskemaskinen – faktisk anbefales det, at du nøjes med at skrabe madrester væk. Vasker du tallerkener rene, inden du sætter dem i opvaskemaskinen, skærer maskinen ned på tidsforbruget. Med et lavere tidsforbrug når maskinen ikke altid at blive varm nok til, at tørringsprocessen fungerer optimalt. Hvor utroligt det end lyder, kan sovs og fedt fra tallerkenerne faktisk hjælpe med at smøre maskinen, så den vasker bedre.

Zeolith-tørring er også en løsning

TÆNK nævner i en test af opvaskemaskiner, at Bosch-modellen med Zeolith-tørring har super vaske- og tørreevne med lavt energi- og vandforbrug. (...) Modellen er med Zeolith®-tørring og den formår at få selv plastikbeholdere helt tørre.

Zeolith-tørring fungerer ved, at maskinen cirkulerer fugtig luft under opvasken. I maskinen findes også mineralet zeolit, som under tørreprocessen absorberer den fugtige luft, varmer den op og sender den tørre luft tilbage i opvaskemaskinen, så servicet tørrer bedre.

Tager du disse råd til dig, bør du i fremtiden ikke få problemer med vådt service. Derfor - send dit viskestykke på pension og nyd, at du nu får lidt mere ud af din opvasker.

31 paa udkig efter opvaskemaskine 1920x540

Køkken

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk