Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Guides
Hvidevarer
Vasketøj

Guide: Derfor tørrer din vaske-tørremaskine ikke ordentligt

Har du sommetider oplevet, at vaske-tørremaskinen ikke lever op til sit navn, og at dit tøj ikke bliver helt tørt? Her giver vi dig 3 mulige årsager til problemet – og naturligvis også 3 løsninger.

En lidt anderledes tørreproces

En vaske-tørremaskine er smart, fordi du sparer halvdelen af pladsen ved at samle vaskemaskinen og tørretumbleren i samme maskine. Tørreprocessen virker i princippet ligesom i en kondenstørretumbler, men i stedet for at slippe af med dampen ved at afkøle den med luft fra omgivelserne, afkøler vaske-tørremaskinen med vand.

Tørrer knapt så effektivt

Fordi tørringen i en vaske-tørremaskine fungerer anderledes end i en traditionel tørretumbler, er den generelt lidt mindre effektiv. Tørrer din maskine meget dårligt, kan der dog også være andre problemer.

De mest almindelige problemer - og løsningerne

Her kommer løsningerne på de mest almindelige udfordringer, som kan få vaske-tørremaskinen til at sætte sig på tværs:

1. Der er for meget tøj i maskinen

Er der fyldt for meget tøj i vaske-tørremaskinen, går det ud over tørreevnen. I en vaske-tørremaskine kan du kun tørre halvt så meget tøj, som du kan vaske. Vil du gøre det nemt, nøjes du selvfølgelig bare med at fylde vaskemaskinen halvt op - så kan du tørre tøjet uden at skulle have hænderne i maskinen først.

2. Tøjet får ikke lov til at afdampe

I vaske-tørremaskinen bliver tøjet tørret ved en højere temperatur end i en almindelig tørretumbler. Det betyder, at det føles mere varmt og fugtigt, lige når det kommer ud af maskinen. Lad det afdampe lidt, inden du lægger det sammen - så bliver det hurtigt helt tørt og lige til at lægge i skabet.

3. Filteret er ikke gjort rent

I en normal tørretumbler sætter fnulleret fra tøjet sig i filteret i lågen - men helt så enkelt er det desværre ikke med en vaske-tørremaskine. Her sætter fnulleret sig nede ved pumpen, og det skal fjernes jævnligt - ellers påvirker det også maskinens evne til at levere sprødt og lækkert sengetøj og bløde håndklæder.

Flere vaske- og tørretips

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk