Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • TorsdagLukket
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Tips & tricks

Derfor tørrer din vaske-tørremaskine ikke ordentligt

Har du sommetider oplevet, at vaske-tørremaskinen ikke lever op til sit navn, og at dit tøj ikke bliver helt tørt? Her giver vi dig 3 mulige årsager til problemet – og naturligvis også 3 løsninger.

En lidt anderledes tørreproces

En vaske-tørremaskine er smart, fordi du sparer halvdelen af pladsen ved at samle vaskemaskinen og tørretumbleren i samme maskine. Tørreprocessen virker i princippet ligesom i en kondenstørretumbler, men i stedet for at slippe af med dampen ved at afkøle den med luft fra omgivelserne, afkøler vaske-tørremaskinen med vand.

Tørrer knapt så effektivt

Fordi tørringen i en vaske-tørremaskine fungerer anderledes end i en traditionel tørretumbler, er den generelt lidt mindre effektiv. Tørrer din maskine meget dårligt, kan der dog også være andre problemer.

De mest almindelige problemer - og løsningerne

Her kommer løsningerne på de mest almindelige udfordringer, som kan få vaske-tørremaskinen til at sætte sig på tværs:

1. Der er for meget tøj i maskinen

Er der fyldt for meget tøj i vaske-tørremaskinen, går det ud over tørreevnen. I en vaske-tørremaskine kan du kun tørre halvt så meget tøj, som du kan vaske. Vil du gøre det nemt, nøjes du selvfølgelig bare med at fylde vaskemaskinen halvt op - så kan du tørre tøjet uden at skulle have hænderne i maskinen først.

2. Tøjet får ikke lov til at afdampe

I vaske-tørremaskinen bliver tøjet tørret ved en højere temperatur end i en almindelig tørretumbler. Det betyder, at det føles mere varmt og fugtigt, lige når det kommer ud af maskinen. Lad det afdampe lidt, inden du lægger det sammen - så bliver det hurtigt helt tørt og lige til at lægge i skabet.

3. Filteret er ikke gjort rent

I en normal tørretumbler sætter fnulleret fra tøjet sig i filteret i lågen - men helt så enkelt er det desværre ikke med en vaske-tørremaskine. Her sætter fnulleret sig nede ved pumpen, og det skal fjernes jævnligt - ellers påvirker det også maskinens evne til at levere sprødt og lækkert sengetøj og bløde håndklæder.

Flere vaske- og tørretips

Hjælp & svar
Vedligeholdelse
Sparetips

Christian fra whiteaway

Christian har altid et godt råd til, hvordan du får mest ud af dine husholdningsapparater. Han hjælper dig med at løse små hverdagsproblemer på smarte måder, og derudover er han musikelsker og vild med kreative projekter af enhver slags.

Favoritter

Luk