Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Opskrifter

Det vidste du ikke, at du kan tilberede i dit vaffeljern

De fleste af os har et vaffeljern stående i køkkenskabet, men i mange hjem bliver det kun sjældent fundet frem fra gemmerne. Det er en skam, for dit vaffeljern kan bruges til meget andet end traditionelle vafler. Her får du en række smarte vaffeljern-hacks - og pludselig bliver dit vaffeljern det mest alsidige køkkenudstyr, du har!

1. Toast

Har du ikke noget toastjern? Intet problem - en lun toast smager fantastisk, når den er tilberedt i vaffeljernet.

Tag to skiver toastbrød og kom smør på den ”forkerte” side – dvs. de sider af brødet, der vender opad og nedad og kommer i berøring med vaffeljernet. Så bliver brødet lækkert og gyldent. Du kan fylde din toast med lige det, du har lyst til: Skinke, ost, tomat, ananas osv.

2. Bacon

Den sene morgenmad en lørdag eller søndag er ikke helt fuldkommen uden bacon, hvis du spørger os. Steg dit bacon på vaffeljernet i stedet for stegepanden - det bliver sprødt, og du slipper for at brænde dig på stegefedtet, som sprøjter fra panden. Hurtigere og lettere!

3. Æg

Foretrækker du scrambled eggs, omelet eller et spejlæg? Scrambled eggs fungerer udmærket i vaffeljernet og bliver til en rigtig god, lille æggekage.

Du kan også slå et æg ud direkte i vaffeljernet for at lave spejlæg – men lad være med at lukke låget og vend helst ikke ægget, medmindre du vil have blommen til at løbe ud ...

4. Grillede grøntsager

Asparges bliver rigtigt lækre i vaffeljernet og beholder deres karakteristiske sprødhed. Du skal bare bruge lidt olie og salt - lækkert og enkelt! Du kan i princippet grille alle slags grøntsager, omend nogle egner sig bedre end andre.

Prøv f.eks. med gulerødder og andre rodfrugter. Svampe, squash og aubergine er også gode i vaffeljernet.

5. Kartoffelpandekager

Jo – det fungerer udmærket og kan gøres med en helt traditionel opskrift. Du kan f.eks. prøve med denne fra Alletiders Kogebog. Kartoffelpandekager er perfekte til hurtig aftensmad - og lige så gode til frokost dagen efter.

6. Brownies

En rigtig brownie er bedst, når den er næsten rå i midten – og det fungerer rigtig godt i et vaffeljern. Det er allerbedst i et belgisk vaffeljern, men kan også sagtens lade sig gøre i et almindeligt vaffeljern.

Du skal blot være forsigtig med at fylde for meget på, fordi det kan flyde ud og lave lidt af et griseri. Men det er det værd! Du kan også sagtens fryse dine brownies, så smager de faktisk næsten endnu bedre.

Belgisk eller traditionelt vaffeljern

I YouTube-klippet nedenfor bruges et belgisk vaffeljern, men alt kan også tilberedes i et almindeligt vaffeljern. Det eneste, du skal tænke på, er, at låget måske ikke altid kan lukkes helt - f.eks., når du tilbereder tomater, men det kan sagtens lade sig gøre alligevel.

Embedded content: https://youtube.com/embed/JAR79OAuRZ4

7. Uendelige variationer af vaffelhjerter

Vaffelhjerter med syltetøj, sukker, flødeskum, nutella, sirup … Du kan næsten variere tilbehøret til dine vafler i en uendelighed. Det gør dem ganske gode til mange anledninger - som mellemmåltid, tilbehør eller i stedet for kiks til osten.

Brug din fantasi

Prøv f.eks. med laks, flødeost og avocado. Eller hvorfor ikke et godt stykke ost med marmelade? Det er faktisk kun din egen fantasi, der sætter grænser – vafler er ikke kun gode med sukker og marmelade, så prøv dig frem og find dine egne favoritter.

Hos Wilfa finder du en glimrende grundopskrift og tips til masser af variationer - velbekomme!

8. - og til sidst ...

Det kan være svært at få brugt resterne fra dagen før, men det behøver faktisk ikke at kræve så meget. De kogte kartofler fra aftensmaden er glimrende i vaffeljernet - på med lidt olie og flagesalt – og mums, så er der serveret!

Find inspiration på nettet

YouTube og forskellige online kogebøger bugner af forslag til anderledes vafler. Har du et godt tip til en lækker vaffelvariation, er du også mere end velkommen til at dele den med os i kommentarsporet.

Køkkenmaskiner

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk