Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • TorsdagLukket
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Tips & tricks

Enkelt trick: Fjern rester af kaffe og te i termokanden med bagepulver

Kigger du ned i din termokande, er der en god chance for, at dens indre ikke er helt så skinnende rent, som det har været. Heldigvis er det let at fjerne gamle aflejringer af te og kaffe med en enkelt ingrediens, som du sikkert allerede har i køkkenet.

Har du en enkelt spiseskefuld bagepulver i køkkenskuffen? Så er du faktisk klar til at begynde. Er din termokande ikke så hårdt ramt af gammelt snavs, tager hele projektet kun 10 minutter. Står det lidt mere slemt til, skal du også lige have natten med.

rengør termokande

Den lette rengøring

Sidder der kun en lille smule snavs i bunden af termokanden, er den lette rengøring nok. Begynd med at hælde 1 spiseskefuld bagepulver i kanden og fyld den herefter med kogende vand. Nu skulle det gerne syde og boble. Trænger låget også til en opfrisker, kan du sætte det på, mens bagepulveret arbejder. Lad kanden stå 10 minutter og skyl den herefter grundigt et par gange.

LÆS OGSÅ: Hvad er forskellen på natron og bagepulver?

Den mere grundige rengøring

Trænger termokanden virkelig til en kærlig hånd, kan du følge samme fremgangsmåde som beskrevet ovenfor, men lade kanden stå natten over i stedet for kun 10 minutter.

ske med bagepulver

Hvis alt andet glipper

Sidder der genstridige rester tilbage, som du simpelthen ikke kan få bugt med, skal der skrappere midler i brug. Put en halv opvasketab i termokanden og hæld kogende vand i. Lad blandingen arbejde et par timer og gentag behandlingen hvis nødvendigt.

Husk at skylle termokanden grundigt bagefter for at fjerne alle rester af sæbe.

LÆS OGSÅ: Nem guide til rengøring af dine elektroniske gadgets

Slip også af med dårlig lugt

Sidder der stadig en sur lugt tilbage i kanden efter lidt for meget gammel kaffe? Det har Politiken.dk råd for, og også her kan du drage nytte af en meget almindelig følgesvend i køkkenet: Denne gang er det groft salt.

  • Hæld en spiseskefuld groft salt i termokanden
  • Fyld op med koldt vand
  • Lad kanden stå natten over

Herefter skulle lugten gerne være væk - og din termokande så god som ny.

Flere tips til husholdningen

Rengøring

Christian fra whiteaway

Christian har altid et godt råd til, hvordan du får mest ud af dine husholdningsapparater. Han hjælper dig med at løse små hverdagsproblemer på smarte måder, og derudover er han musikelsker og vild med kreative projekter af enhver slags.

Favoritter

Luk