Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Få dit gamle køkken til at se nyt ud - uden en dyr renovering

Sommetider skal der ske noget nyt. Måske er du træt af farven på dit køkken. Måske er det hvidevarerne. Måske noget helt tredje. Følelsen af et nyt køkken behøver ikke at kræve et helt håndværkerhold, der invaderer dit hjem i dagevis - du kan klare det selv med få midler og uden store udgifter. Vi viser dig hvordan.

Udskift skabslågerne

Nye skabslåger kan være nok til at give indtrykket af et helt nyt køkken. Skift de gamle låger ud med låger i en ny farve eller et andet materiale. Glaslåger får dit køkken til at se større ud, fordi du kan se helt ind til bagvæggen. Vælger du glaslågerne, kan du gøre dem endnu mere personlige ved at pynte med folie med forskellige motiver eller mønstre.

... du kan også nøjes med at male dem

Har du ikke mod på at udskifte lågerne, eller er du egentlig godt tilfreds med designet på de gamle, kan du også nøjes med at male dem. Alt efter lågernes materiale kan du male dem selv eller sende dem til autolakering – spørg evt. der, hvor du har købt lågerne, for at være sikker på at give dem den rigtige behandling.

Køb nye lamper

lampe til køkkenet

Nye lamper kan ændre dit køkkens udtryk på flere måder. Du kan selvfølgelig vælge markante lamper med skærme i anderledes farver og former, men også en ændring af lampernes placering kan gøre en verden til forskel.

Du kan f.eks. montere spots i loftet, lamper under overskabene eller endda lamper indvendigt i skabene, hvis du har glaslåger. Det præsenterer dit fine service på den allerbedste måde og giver et hyggeligt indirekte lys i køkkenet.

Skift de gamle hvidevarer ud

Finder du afløsere til nogle af de gamle hvidevarer, er det ikke kun på designfronten, du oplever forbedringer. Jovist, et nyt køleskab i rustfrit stål ser sikkert smartere ud end det gamle hvide med misfarvninger foran - men der kan også være penge at spare i det lange løb, hvis du oven i købet vælger mere energivenlige hvidevarer.

Nye greb på skabe og skuffer

greb på skuffer

Hvis du er fint tilfreds med skabslågerne og skufferne i dit køkken og blot vil opdatere dem en smule, kan du skifte grebene ud. Der er masser af muligheder for at styre køkkenets design i den retning, du ønsker - du kan f.eks. gøre det mere tidssvarende ved at udskifte greb af træ med rustfrit stål, eller du kan gå efter det romantiske look med porcelænsgreb i forskellige farver og former.

Ny front på soklen

En nem måde at give køkkenet en ansigtsløftning på er at udskifte fronten på soklen. Tidens trend peger i høj grad stadig på rustfrit stål, og med stållaminat på fronten får du lynhurtigt et køkken, der er mere up-to-date. Derudover er det forholdsvis let at holde soklen ren, når der er laminat på.

Fliser på væggen over køkkenbordet

Væggen mellem køkkenbordet og overskabene, hvis du har sådan nogle, er et oplagt sted at give kreativiteten frit spil. Er du indehaver af et ældre køkken, er der måske allerede fliser på væggen – og måske i en farve, som ikke falder helt i din smag.

I så fald er der masser af muligheder for at skifte fliserne ud med nogle, som passer bedre ind i din forestilling om et lækkert køkken. Der findes alverdens forskellige farver og teksturer – prøv f.eks. fliser med glasmosaik, som giver dit køkken et eksklusivt udseende.

Du kan selvfølgelig også sætte fliser op, selv om der ikke var nogen i forvejen. Spørg hos en fagperson og find ud af, hvilke muligheder der er i dit køkken.

Vælg en ny bordplade

køkkengrej i beholder

En ny bordplade hører ikke til blandt de billigste renoveringstips, men det kan ikke desto mindre gøre en enorm forskel i køkkenet. Prisen afhænger i meget høj grad af, hvilket materiale du vælger.

Tænk på bordets højde

En ny bordplade kan også være en god mulighed for at justere højden på dit køkkenbord. Har du været irriteret over højden på køkkenbordet, kan en lidt tykkere bordplade gøre en stor forskel og give dig en bedre arbejdsstilling, når du bruger tid i køkkenet.

Kilde: bolius.dk

Indretning

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk