Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer

Fleksible opvaskemaskiner gør opvasken til en leg

Træt af ikke at kunne få plads til alt dit service? Det er vigtigt at købe en opvaskemaskine i den rigtige størrelse, men det er måske endnu vigtigere, at maskinen er fleksibelt indrettet. Det giver dig nemlig friheden til at fylde den, som det passer dig. Læs med når vi gennemgår forskellige, fleksible indretningsmuligheder i opvaskemaskiner

Når opvaskemaskinen skal fyldes, kan det godt være som at pakke kufferten inden du skal på ferie. Man begynder at fylde i, men pludselig er maskinen fuld, og der er stadig flere ting, man gerne vil have i den. Så begynder man at flytte rundt på tingene, klemmer måske en ekstra tallerken ind, sætter en kop i klemme et sted i overskuffen, og lægger bestik løst i underskuffen.

Til sidst lykkes det at få fyldt det hele i maskinen, og så er det bare med at få smækket lågen i og komme i gang. Men faktisk giver det ikke et særlig godt resultat, hvis maskinen er overfyldt eller hvis dit service står forkert i den. Derfor er der også udviklet mange forskellige løsninger til en mere fleksibel indretning af opvaskemaskinen.

Bestikkurve og -bakker

I mange ældre opvaskemaskiner er der en traditionel bestikkurv, der kan stå ét bestemt sted i maskinen. Det begrænser blandt andet muligheden for at stille gryder eller fade i opvaskemaskinen, fordi pladsen bliver optaget af bestikkurven. Men der er efterhånden mange maskiner, hvor bestikkurven kan placeres forskellige steder i underskuffen, efter behov, eller hvor den faktisk kan stå i hele underskuffen.

En anden løsning er en decideret bestikbakke, der typisk sidder øverst i opvaskemaskinen. Fordi bestik ikke fylder ret meget, når det ligger ned, så kan skuffen sidde der uden at stjæle pladsen fra de glas eller kopper, der normalt står i den øverste skuffe. En anden fordel er, at bestikket bliver spredt mere jævnt ud i en bestikbakke, så du faktisk får renere bestik.

Bevægelige tallerkenstøtter og glasholdere

opvaskemaskine

En anden måde din opvaskemaskine kan blive mere fleksibel på, er ved at vælge en maskine med bevægelige tallerkenstøtter og glasholdere. At de er bevægelige betyder ganske enkelt, at du enten kan folde dem ned eller helt tage dem ud, så du kan få plads til, for eksempel, gryder eller skåle.

Justerbare skuffer

Hvis din opvaskemaskine har justerbare skuffer, betyder det at du kan flytte skufferne op eller ned, så du kan få plads til ekstra service. For eksempel kan du flytte overskuffen op, så du kan få plads til en ekstra stor gryde i den nederste skuffe, eller flytte den længere ned, så du kan have tallerkener i begge skuffer.

Nogle maskiner har mere end det normale sæt af to skuffer, og for disse kan det nogle gange også være en fordel helt at tage den ene skuffe ud. På billedet ser du Askos nyeste opvaskemaskine, der har hele fire sæt hylder. Maskinen kan rumme op til 17 standardkuverter, men fylder ikke mere i dit køkken end en normal opvaskemaskine. Der er altså tale om maksimal udnyttelse af pladsen. Asko laver også opvaskemaskiner med tre sæt hylder, dem kan du se her.

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk