Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Forlæng grillsæsonen med smart grilludstyr til køkkenet

Det er desværre ikke en god idé at flytte Weber'en ind i køkkenet og tænde op indenfor. Udover, at du risikerer at futte hele hytten af, kan det også føre til røgforgiftning. Hvis du ikke kan vente på grillvejr, er her 3 måder, du kan grille året rundt.

Bordgrill

En nem måde at grille maden indendørs på er at investere i en bordgrill. Der findes grundlæggende to typer af bordgrill: den åbne og kontaktgrillen. Fælles for begge modeller er dog, at de ikke helt rammer den samme smagsoplevelse, som du får med en udendørs grill.

bordgrill

Åben grill

Den åbne grill kommer tættere på ”oplevelsen” af at grille, fordi du skal stå og vende maden løbende. Resultatet kommer også tættere på en udendørs grill end kontaktversionen, både i forhold til smag og tekstur.

Kontaktgrill

En kontaktgrill er egentlig en slags sandwichmaskine, så ordet ”grill” har mere at gøre med en ”grilled-cheese sandwich” på engelsk end en egentlig grill. Fordi du lukker grillen sammen om maden, behøver du ikke bekymre dig om at vende madvarerne - og grillen er genial til både sandwiches, panini, kyllingefileter og bøffer. Til gengæld mister du også lidt af grilloplevelsen. Nogle typer af kontaktgrill kan også foldes ud, så du kan bruge dem som åben grill.

Hvis du har fået lyst til at prøve en bordgrill, kan du se vores udvalg her. Vi har både åbne grillplader og kontaktgrill.

Grill i ovnen

De fleste nyere ovne har en form for grillfunktion. Der findes flere forskellige typer grillfunktioner, der leverer en lidt forskellig tilberedning af maden. Men igen mister du lidt af den "ægte" grilloplevelse, fordi maden er gemt væk i ovnen.

grill i ovn

Grill

Grillfunktion

Et varmelegeme i toppen af ovnen leverer grillvarme til din mad, hvilket er oplagt til toast, pølser, bacon og andre typer af kød. Vær opmærksom på, at nogle ovne kun har en halvgrillfunktion, hvor det kun er midten af varmelegemet, der bliver varmt. Er det tilfældet, skal du huske at placere maden lige under varmelegemet.

Grill og undervarme

Grill varmluft

Denne funktion minder meget om grillfunktionen, men ovnen bruger også varmelegemet i bunden af ovnen. Det leverer ikke samme effekt som grillen i toppen, men er oplagt til pizzaer eller tærter, hvor du gerne vil have toppen varmet mere end bunden. Grillen sørger for, at toppen bliver sprød, mens bundvarmen holder styr på dejen i bunden.

Grill og blæser

Grill og blæser

Med denne funktion tænder og slukker ovnen løbende for grillen i toppen, mens en blæser sørger for at sende den varme luft rundt i ovnrummet. Det giver en effekt, der minder om et roterende grillspyd, og er derfor oplagt til fjerkræ og lignende. Det er ikke helt lige så effektivt som et egentligt grillspyd, men tæt på.

Grillspyd

Nogle ovne leveres med et roterende grillspyd, som du kan bruge til grillfunktionen. Spyddet sørger for at vende maden løbende, så du bare skal holde øje med tiden.

Grillpander til kogepladen

Der findes forskellige typer af grillpander, der passer til forskellige kogeplader. Fælles for grillpanderne er, at du på denne måde kommer tættest på både smagen og oplevelsen af at grille.

grillpande

Almindelige kogeplader

Til de fleste typer af kogeplader vil din grillpande ligne en helt almindelig pande. Der er blot tilføjet en rist eller riller i bunden af panden, der løfter maden fra bunden af panden. Sørg for at vælge massive pander med høje riller/riste – så får du det bedste resultat.

Induktionskogeplader

Grillpander til induktion ligner mere plader, der stilles oven på kogepladen, end egentlige pander. Men den grundlæggende idé er det samme, nemlig at rillerne på pladen løfter maden væk fra selve kogepladen.

Kilder: Slate.com

Udeliv

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk