Bænker du dig også foran fjernsynet hver onsdag for at følge med i Den Store Bagedyst? Det gør pigerne bag bloggen her nemlig. Og når der skal dystes, skal vi da ikke være dårligere end deltagerne. Vil du vide hvordan det gik, da vi greb piskeriset? Så læs med her ...
Gør klar til bagedyst!
Når den store bagedyst ruller over skærmen på DR1, er det ikke få, der sidder klar i sofaen til at følge med. Og måske er der nogle, som er klar på en udfordring. For det er da ikke kun dem i teltet, der kan bage? Nedenunder finder du en opskrift på en lagkage, som er så enkel, at den faktisk kan gøres klar, før programmet starter, og dekoreres, mens kagerullerne svinges på TV.
Opskrift på hindbærlagkage
Lagkagebund u/gluten
- 150 gram sukker
- 3 æg
- 50 gram kartoffelmel
- 60 gram lyst glutenfrit mel (fx rød Finax)
- 1 tsk. bagepulver
Hindbærflødeskum
- Piskefløde
- Vaniljesukker
- 1 håndfuld friske hindbær
- 1-2 spsk hindbærmarmelade
Pynt
- Flødeskum
- 1 håndfuld friske hindbær
- Marengschips (se opskrift)
Lag, på lag, på lag
Har du ikke hindbær i haven, finder du dem i butikken blandt ananas og amerikanske blåbær. De smager næsten lige så godt som dem, man plukker selv, og risikoen for rifter i huden og tøjet er da også lidt mindre, når bærrene jagtes i butikken i stedet for i buskadset. Står bærrene klar på køkkenbordet? Godt, så er det bare at sætte i gang.
Kagen får mere højde, hvis du ikke slår luften ud af den
Vi starter med at piske æg og sukker hvidt og skummende. Der skal 1 tsk. bagepulver i dejen, men kagen får lidt mere højde, hvis du ikke slår luften ud af den. Bland de tørre ingredienser sammen, vi brugte 50 gram kartoffelmel og 60 gram glutenfrit mel. Altså kan både de glutentolerante og de glutenintolerante spise sammen. Vend de tørre ingredienser ind i dejen og pas på ikke at slå luften ud.
Hæld dejen i en bagepapirklædt springform, ca. 26 cm i diameter, eller gør som os og hæld den i en lille bradepande (en af os glemte springformen derhjemme). Bag kagen ved 160 grader celsius i midten af ovnen i 35 minutter på over- og undervarme. Afkøl kagen og flæk den i 2 lagkagebunde. Det er allernemmest, hvis du bruger en skarp brødkniv.
Det er flødeskummet, der skaber kagen
Skilt flødeskum er noget, de snakker meget om i bagedysten, og er der noget, vi prøver at undgå, så er det det. Altså skal du passe på ikke at putte sukker i fløden, før den er pisket ferdig. Bland lidt vaniljesukker i piskefløden og pisk den til en cremet konsistens. Ikke for meget. Tilsæt hindbærmarmelade og friske hindbær, som du har moset med en gaffel. Smag på flødeskummet og tilsæt flere bær, evt. moset med sukker, hvis det behøves.
Fordel flødeskummet på den ene bund og læg den anden over. Pisk noget mere flødeskum, igen med lidt vaniljesukker, og bred den ud over toppen af kagen. Pynt med friske hindbær og revet chokolade.
Vores mål var billedet ovenfor, og resultatet ser du lige herunder. Den er ikke lige så sirlig som den i toppen, men smagen var fantastisk.
Hvordan laver jeg de der fede marengschips?
Da kagen kom ud af ovnen, lagde vi mærke til, at der havde dannet sig et marengsagtig lag på toppen af kagebunden. Da kagen var afkølet, plukkede vi "chipsene" af toppen og fik derfor en meget jævn og pæn top. Hurra! Waste not, want not, tænkte vi og brugte marengschipsene til pynt. De chips, som kunne holde på formen, blev stukket ned i kagen. Resten blev spist, mens vi pyntede.
Vi håber, at vi kunne inspirere med vores opskrift og afslutter, som det sig hør og bør, med:
Klar, parat, bag!
Psst., det hele bliver lidt nemmere med en god røremaskine, se vores udvalg her.