Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Gør sommerhuset klar til vinteren

Sommerhussæsonen lakker mod enden, og det er snart tid til at gøre klar til vinteren. Det er ærgerligt at vende tilbage til et hus med frost- eller vandskader til foråret, så derfor er det vigtigt at få lukket rigtigt ned. Det hjælper vi dig med her.

1. Sørg for, at der ikke trænger vand ind i huset

Trænger der vand ind i huset, risikerer du store og ubehagelige vandskader. Tjek derfor husets tag, inden du forlader det for vinteren. Selv små, begyndende skader kan udvikle sig hen over vinteren, så sørg for at tage dem i opløbet.

Rens også gerne tagrenderne for blade, nåle eller andet, der har en tendens til at blive liggende deri - det kan nemlig få vandet til at hobe sig op.

2. Tjek husets facader

Det er især vigtigt at tjekke huset udvendigt, hvis du har et træhus. Det er for sent at gøre det helt store ved træværket, men du kan stadig nå at give de mest udsatte steder lidt træolie.

Glem heller ikke at se huset efter helt nede ved jorden. Små huller eller revner kan hurtigt blive smuthuller for skadedyr som mus og rotter, som vi helst ikke vil have på besøg.

3. Sluk for strømmen

Husk at slukke for strømmen på hovedafbryderen. Forinden skal køleskabet og en eventuel fryser selvfølgelig tømmes - og lad dem stå åbne for at undgå, at der udvikler sig ubehagelige lugte.

4. Luk for vandet og tøm vandrørene

Frostskader er en af de mest hyppige skader på sommerhuse om vinteren. De opstår typisk, fordi der enten ikke er blevet lukket for vandet, eller fordi rørene ikke er blevet tømt for vand. Derfor er det vigtigt, at du gør følgende, når du forbereder dit sommerhus til vinterhi:

  • Lukker for vandet på hovedhanen
  • Tømmer rørene for vand
  • Tømmer toilet og cisterne for vand
  • Afmonterer termostatstyrede blandingsbatterier, der konstant indeholder vand

Du kan evt. hælde frostvæske i gulvafløb og toilet. Den laver du let selv af 1 del glycerin og 3 dele vand.

5. Hold den rigtige temperatur i huset

Vil du være helt sikker på at undgå frostskader, skal du sørge for at holde huset opvarmet. Det samme gælder, hvis du en gang imellem bruger huset om vinteren og derfor ikke tømmer vandrørene.

Den optimale temperatur ligger mellem 8 og 12 grader, og en sikker og energivenlig måde at holde temperaturen på er med en varmepumpe.

Nogle varmpepumper kan indstilles til at holde en temperatur på omkring 10 grader, hvilket er helt perfekt for at undgå frostskader. Ifølge Bolius kan der samtidig være penge at spare ved at lade en varmepumpe stå for opvarmningen af sommerhuset.

6. Sørg for god ventilation

Hvis du ikke vil møde et fugtigt og lugtende sommerhus efter vinterpausen, skal du sørge for, at fugten i huset kan slippe ud. Det gør du med luftventiler eller riste, og det er samtidig vigtigt at holde dørene inde i huset åbne.

Også døren til klædeskabet skal stå på vid gab – det gælder i det hele taget alle former for døre, som nævnt også køleskabet og fryseren, når strømmen er slået fra.

Kilder: If forsikring, Bolius, Topdanmark

Vedligeholdelse
Indeklima
Udeliv

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk