Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

16 hyggelige aktiviteter til vinterferien til børnefamilien

Det er ferietid, og børnene har fri fra skole. Der skal ske noget - men hvad? Vi har sammensat en lille liste over sjove aktiviteter i vinterferien, og der er både noget til familierne med fart på og til dem, der foretrækker at hygge sig indenfor.

1. Gå en tur i skoven

Skoven er ekstra smuk med rim på træerne og tåge over lysningerne og markerne. Træk i vandrestøvlerne og få vinterstemningen helt ind under huden - og slut gerne med boller og kakao, når I kommer hjem igen.

2. Hold MGP-aften

Det er tid til det årlige Melodi Grand Prix for børn, og mange børn har glædet sig i månedsvis. Gå all in på grand prix-stemningen med stemmesedler, popcorn, sodavand, balloner og MGP-pynt. Hvem ved, måske har dine egne unger lyst til at optræde med en sang i pausen?

3. En tur i Zoo

Zoologisk Have er en sand fornøjelse om vinteren, hvor isbjørne, pingviner og rensdyr er i deres helt rette element og derfor ekstra aktive. Pak en madpakke og noget varmt at drikke, og vinterhyggen i dyrenes selskab er garanteret.

4. Bag en kage

En kage behøver hverken at være udstyret med fondant, ganache eller andre franske ord for at smage fabelagtigt. Du og børnene kan bage lige præcis det, I har lyst til – I kunne f.eks. prøve denne overraskende simple lagkage med hindbær.

karse i vinduskarmen

5. Dyrk karse i vindueskarmen

En mad med pålæg og karse skal man ikke kimse ad, og børnene vil elske at følge med i de små spirers udvikling. Klip bunden af en mælkekarton (siderne skal være ca. 5 cm høje) og læg et godt lag vat i bunden. Plant karsefrøene på vattet og husk at vande dem jævnligt – vattet må aldrig tørre ud. Efter en uges tid kan karsetoppene klippes af og drysses på en kartoffelmad eller dyrlægens natmad. Uhm!

6. Tag på kunstmuseum

Besøg et kunstmuseum og snak om, hvad I ser. Er det flot? Grimt? Og hvorfor? Mange kunstmuseer har også særlige workshops i ferierne, hvor børnene kan lave deres egne kunstværker. Der sker sikkert noget i nærheden af jer.

7. Gå på biblioteket

Biblioteket er meget mere end bøger. Biblioteket er også hyggekroge, videospil, højtlæsning, kreative aktiviteter og meget andet. Sæt en formiddag eller eftermiddag af til et biblioteksbesøg – I bliver sikkert overraskede over, hvor lang tid I kan bruge der.

bibliotek barn

8. Se en teaterforestilling

En teatertur kan være en kærkommen afveksling fra de mange biografture. I ferierne kan du tit finde gode børneforestillinger rundt omkring på landets scener, så tag de små under armen og få en grinetur sammen.

9. Hold en indendørs skovtur

Er vejret ikke lige til lange gåture i skoven, kan mindre også gøre det. Læg et skovturstæppe ud på stuegulvet og pak en kurv med lækre sandwiches, snacks og drikkevarer. Det er nemt og hyggeligt, og der er garanti for tørvejr.

10. Skriv et brev til bedstemor og bedstefar

Et håndskrevet brev er efterhånden en sjældenhed og vækker derfor måske endnu mere glæde. Skriv et uimodståeligt brev til bedstemor og bedstefar og få samtidig øvet både håndskrift og stavning.

11. Læs bøger og spil brætspil

Bræstspil

Nogle gange trænger både børn og voksne til at komme helt ned i gear og hygge sig med hinanden. Tænd et stearinlys og læs højt fra yndlingsbogen eller spil et spil. Det vigtigste er, at I stresser helt af og giver jer tid til at snakke og grine sammen.

12. Tegn et skattekort og gå på skattejagt

Hjælp børnene med at tegne et kort over huset og lad dem tegne et kryds, hvor skatten er. Mens de farvelægger kortet, kan du bruge tiden på at gemme skatten i form af et par slikposer og glæde dig til deres overraskede ansigter, når de finder den.

13. Lav trylledej

Det er nemt og hurtigt at bikse en trylledej sammen, og den kan danne basis for timevis af sjov. Du skal kun bruge disse ingredienser, som du med garanti har i forvejen:

 • 1 dl vand
 • 2 dl mel
 • 1 dl salt
 • 1 tsk. olie

Bland ingredienserne til en glat dej. Lav lige præcis de figurer, I har lyst til. Skal de kunne hænges op på væggen bagefter, kan en papirclips gøre det op for et lille ophæng, så figuren kan hænges op på et søm eller en skrue. Tør figurerne i ovnen ved 100 grader i 1 time og lad dem stå ved stuetemperatur natten over. Når figurerne er tørre, kan I male dem med hobbymaling.

14. Besøg et akvarium

Nordsøen Oceanarium, Kattegatcentret, Den Blå Planet … Danmark har en række fascinerende akvarier med alt fra klumpfisk til hajer og kæmpekrabber. Også her sker der ekstra spændende ting i ferierne.

15. Tag ud at skøjte

På denne tid af året findes der udendørs skøjtebaner i de fleste større danske byer. Har I ikke selv skøjter, kan I leje dem og suse derudad, til kinderne er røde og maven skriger efter varm kakao.

16. Tag på stranden

Stranden er ikke kun velegnet, når der skal drives og dases. Den er også perfekt, hvis I er til ruskende gåture med vind i håret. Efter et godt blæsevejr er chancerne for at finde rav også større - så frem med detektivhatten og af sted på jagt efter rav!

Aktiviteter for børn

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk