Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
 • MandagLukket
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips
Guides

Har træbordet fået ringe efter glas og kopper? Sådan får du det rent igen

Træborde har masser af charme. De er rustikke og har lang levetid – men et enkelt glas vand kan gøre stor skade og efterlade en grim ring i overfladen, som er svær at få væk igen. Det kan dog være, at løsningen er mere enkel, end du tror. Læs med her og giv dit træbord nyt liv.

Hvorfor kommer der ringe i træbordet?

De ringformede mærker kan opstå, når du stiller meget kolde eller meget varme drikke på bordet, og de skyldes kondens, der dannes på koppen eller glasset. Fugten trænger ned i bordet, hvor det efterlader de irriterende mærker.

Og faktisk er det ikke kun glas og kopper, der kan gøre skade på dit fine træbord. En varm pizzaæske er også farlig, ligesom selv et par små stænk fra en våd paraply kan lave mærker. Den gode nyhed er, at det godt kan lade sig gøre at fjerne mærkerne.

Den overraskende løsning: Tandpasta

tandpasta

Den er god nok. Tandpastaen giver dig ikke kun et blændende smil, den kan også give spisebordet eller sofabordet et løft. Sådan gør du:

 • Du skal bruge en hvid tandpasta – undgå de farvede varianter
 • Kom en lille smule tandpasta på en klud eller et håndklæde
 • Gnid det på pletten med cirkulære bevægelser – skrub ikke for hårdt
 • Gnid kun direkte på pletten, så du ikke skader bordets overflade

Er tandpastaen ikke nok til at få bugt med pletten, kan du tage skrappere midler i brug:

Til mere genstridige pletter: Tilføj natron

Lykkes det ikke at få pletten af med tandpasta alene, kan du prøve med en blanding af lige dele tandpasta og natron. Ligesom før skal du gnide i cirkulære bevægelser og holde dig til det beskadigede område.

En sidste metode: Skru op for varmen

hårtørrer

Er du ikke vild med at skulle skrubbe for meget på den dyre bordplade, kan du afprøve en anden metode. Den går i al sin enkelhed ud på at blæse varm luft på pletten med en hårtørrer. Det får fugten i træet til at fordampe, så du til sidst slet ikke kan se, hvor pletten har været. Du kan også forsøge dig med et strygejern på medium varme, som du placerer oven på et håndklæde over pletten.

Fælles for metoderne er, at du skal bruge dem med varsomhed – hold godt øje med, hvordan bordpladen reagerer på behandlingen, så du ikke ender med blot at gøre større skade.

Kilder: homemademamas.net, wonderhowto.com og howtogetridofstuff.com

Vedligeholdelse

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk