Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • TorsdagLukket
  • FredagLukket
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Hjemmelavet æblekage med syrlige æbler

Endelig kan du finde danske æbler i frugt- og grøntafdelingen, som faktisk er bedre end Granny Smith, Pink Lady og Golden Delicious. For det er ikke de udenlandske sorter, der smager bedst i æblekage. Danske æbler har nemlig både syrlige og søde aromaer, som gør selv den simpleste opskrift til en sikker vinder. Denne kage er så enkel, at jeg kan opskriften i hovedet. Tror du ikke på mig? Læs med og lær at lave verdens bedste, og nemmeste, æblekage.

Det enkle er ofte det bedste

Det var faktisk min mors veninde, der engang for længe siden lærte mig at lave denne æblekage. Siden da har jeg ikke lavet andre versioner. Kombinationen af syrlige æbler og en fugtig kage med en knasende god topping gør denne kage til en succes hver gang. Og fordi kagen er så hurtig at lave, laver jeg den også ekstra tit. For eksempel lavede jeg den til et større middagsselskab, hvor en af gæsterne glemte at tage desserten med. Heldigvis havde jeg æbler liggende, så jeg fik lavet kagen klar til desserttid, uden at jeg gik glip af middagen.

Opskriften er enkel, og du skal anstrenge dig for at lave den forkert - men kagen er ikke bedre end de æbler, du bruger. Hvis du bruger syrlige æbler med en frisk og god smag, er det også den smag, der kommer frem i kagen. Så hvis du har nogle gode og syrlige æbler hængende på træerne i haven, skal du selvfølgelig bruge dem. Ellers er det bare at gå på jagt i butikken og finde den æblesort, du bedst kan lide. Netop nu er det aromaæblerne, som er på toppen af min liste, så derfor er det også dem, jeg putter i kagen.

Opskrift

æbler og kanel

  • 1 æg
  • 2 deciliter sukker
  • 100 gram smør
  • 3 teskeer bagepulver
  • 4 deciliter hvedemel
  • 2-2,5 deciliter mælk
  • 4-6 syrlige æbler (aroma)

Topping - Sukker og kanel (blandet)
- Evt. hakkede nødder (f.eks. mandler)
- Evt. rosiner

Skræl og bland

Gør dig selv en tjeneste og start med at skrælle æblerne. Du kan selvfølgelig lade skrællen sidde på, hvis æblerne kommer direkte fra haven. Men skrællen falder ofte af, mens du bager kagen, og det ser ikke særligt pænt ud. Derfor: Skræl æblerne og læg dem til side.

Tænd ovnen (top- og bundvarme) på 175 grader celsius. Smelt smøret i en tykbundet gryde. Hvis det skal gå hurtigt, kan du også lægge det i en skål og bruge din mikrobølgeovn. Slå ægget ud i en skål og tilsæt sukkeret. Pisk æg og sukker sammen. Det skal ikke piskes til æggesnaps, bare nok til at det bliver blandet godt sammen. Tilsæt det smeltede smør. Bland mel og bagepulver, og tilsæt det lidt efter lidt, mens du blander det sammen med en dejskraber. Tilsæt 2 deciliter mælk. Dejen skal ikke være for hård, så hvis du synes den ser lidt tyk ud, så tilsæt resten af mælken.

Tip: Hvis du får klumper i dejen, kan du slå dem ud med dejskraberen, eller bruge din håndmixer.

Skær og læg i mønster!

æbler i mønster

Læg bagepapir i en rund bageform (24-26 cm i diameter) og hæld dejen i. Del æblerne i to, og skær dem i både. Skær uden om midten hvor frøene sidder. Du skal kun have det friske æblekød med, hvis du skærer for langt ind, får du også den bitre smag med. Æbleskiverne skal ikke være for tynde, for så bliver de helt opløst i kagen.

Fordel æblerne i dejen i et cirkelmønster. Begynd i den ene ende med at vende æblebådene samme vej, og stik dem ned i dejen, 1 efter 1, langs med yderkanten og arbejd dig indefter.

Bland sukker og kanel i en skål (brug gerne masser af kanel), og brug en teske til at strø sukker/kanelblandingen ud over kagen. Brug hellere for lidt end for meget, ellers kan du hurtigt stå tilbage med en kage, der knaser. Hvis du har lyst, kan du tilsætte rosiner og nødder nu. De skal bare spredes ud oven på sukkerblandingen.

Bag kagen i 45 minutter - 1 time på 175 grader. Tiden varierer fra ovn til ovn. I min tager det cirka en time. Men jeg tjekker altid med en strikkepind eller lignende. Er der ikke dejrester på pinden, er kagen færdigbagt. Sæt kagen på en rist og lad den køle af. Når kagen er lun, men ikke for varm, kan du skære langs med kanten af bageformen, løsne kagen, og lægge kagen over på et kagefad. Server kagen lun, eventuelt med en klat vaniljeis.

Tip: Kagen kan fryses, men kan også holde sig et par dage ved rumtemperatur, hvis den pakkes ind i plasticfolie.

Kageopskrift

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk