Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Guides
Hvidevarer

Hvad betyder de forskellige ovnsymboler?

Det kan være en jungle at finde rundt i ovnens forskellige programmer og symboler, da alle symboler ikke altid er lige logiske. Derfor har vi lavet en guide over, hvilke symboler der gør hvad, så du fremover kan få større gavn af din ovn.

Symbol for over- og undervarme

04 over under ikon

En af de mest velkendte ovnfunktioner er den almindelige over- og undervarme, da den passer godt til de fleste madlavningsprojekter. Sætter du ovnen på symbolet med to streger, så bliver maden tilberedt både fra toppen og bunden. Sætter du din ovn på symbolet, der kun har en enkelt streg i bunden, så kommer varmen udelukkende fra bunden. Denne funktion er velegnet til bagværk, såsom pizza eller tærte, hvor bunden skal være sprød, men fyldet ikke skal være brændt.

Se vores store udvalg af ovne

Symbol for varmluft

04 varmluft ikon

En anden velkendt ovnfunktion er varmluft, som er særligt velegnet, hvis man skal tilberede større mængder mad på flere af ovnens niveauer. Dette skyldes, at ovnens ventilator blæser varmen ud i hele ovnen, og at ovnen dermed lettere kan holde en jævn temperatur. Er der en streg under eller over symbolet for varmluft, så betyder det, at over- eller undervarme også er slået til.

Symbol for hurtig opvarmning

04 hurtig ikon

Symbolet for funktionen med hurtig opvarmning kan variere alt efter, hvilken ovn man har. Funktionen er dog som regel markeret med pile eller lodrette bølger. Programmet er velegnet til mad, som skal varmes op eller tilberedes hurtigt, da den varmer ovnen op til den ønskede temperatur hurtigere end normalt. Kaster du dig over mindre bagprojekter, såsom småkager, så kan denne funktion altså spare dig tid i hverdagen.

Symbol for grill

04 grill ikon

Ovnens grillfunktion er markeret med zigzaglinjer, som enten kan være i kort eller lang version. Når grillfunktionen er slået til, så tændes ovnens ekstra kraftige varmelegeme. Er den kortere funktion slået til, så bruges kun den midterste del af varmelegemet.

Grillfunktionen er særlig velegnet til f.eks. fjerkræ eller flæskesteg, som gerne skal have en sprød overflade. Man skal dog være forsigtig, da maden nemt kan blive brændt. En god regel kan derfor være kun at afslutte tilberedningen med grillfunktionen slået til.

Symbol for optøning

04 defrost ikon

Har din ovn et symbol med en iskrystal eller en dråbe, så har din ovn en optøningsfunktion. Denne funktion giver dig mulighed for at optø din mad direkte fra fryseren. Maden bliver optøet ved at vifte luft ud i ovnrummet, uden at varmelegemet er tændt. Denne funktion er genial, hvis du har glemt at tage kødet op af fryseren, eller hvis du pludselig får uventede gæster.

Symbol for pyrolyse

04 pyrolyse ikon

Har du en ovn med tre sæt af pile eller prikker, så har din ovn formentlig et pyrolyseprogram. Denne funktion varmer ovnen op til mellem 400-500 grader. Snavset i ovnen bliver under den høje varme brændt til aske og kan derefter nemt tørres af med en klud. Denne funktion sparer dig altså både tid og kræfter, når det kommer til rengøringen af din ovn.

Symbol for katalyse

04 katalyse ikon

Mange moderne ovne er indbygget med katalytisk selvrensningsteknologi, hvor ovnens indvendige flader er beklædt med en katalytisk emaljebelægning, som gør at gamle madrester nedbrydes, når ovnen varmes op til over 200 grader. Programmet skal dog køre i mindst en time før madresterne nedbrydes helt.

Symbol for damprens

04 damp ikon

Hvis din ovn har et damprensningsprogram (ofte markeret med en dråbe), så kan du nemt og hurtigt rengøre ovnen på 30 minutter uden besvær. Afhængigt af ovnens model tilføres vand enten direkte til bunden af ovnen eller via en indbygget vandtank. Damprensningsprogrammet udnytter dampen til at opløse snavs, hvilket gør det let at tørre af med en klud bagefter.

31 paa udkig efter ovn 1920x540

Er det tid til at skifte din gamle ovn ud med en nyere model?

Er din ovn ved at være forældet og har den knap halvdelen af disse funktioner, så står vi altid klar til at vejlede dig i dit valg af ny ovn. Fang os i chatten, send os en mail eller giv et direkte kald til 70 70 29 29, så finder vi den bedste løsning for dig.

Kontakt os her

Køkken

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk