Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer

Hvad er fordelene ved at købe en dampovn?

De professionelle kokke er for længst gået over til at bruge dampovne. Det er der mange grunde til, og nogle af dem viser vi dig her. Overvejer du at købe en dampovn eller en kombiovn, så læs med og find ud af, hvorfor dampen er den hotteste madlavningstrend lige nu.

Madlavning med damp er ikke mere besværligt

Er du vant til en traditionel ovn, kan det virke som et stort skridt at skifte til en dampovn - for betyder det, at du skal lære at lave mad helt forfra? Du kan være helt rolig, for svaret er et klart nej.

Få det hele med en kombiovn

Madlavning med damp er hverken mere besværligt eller tager længere tid. Vælger du en kombiovn, har du desuden mulighed for at bruge alle de traditionelle funktioner som over- og undervarme og varmluft. Kombiovnen, dvs. en traditionel ovn med dampfunktion, er den mest udbredte variant, fordi kombinationen af damp og f.eks. varmluft kan give dig helt anderledes og bedre resultater, end du er vant til. Se bare her ...

1. Du holder på saft og kraft

En fordel, der tit fremhæves, er dampens evne til ikke at tørre maden ud. Samtidig bevarer du farven og teksturen bedre, fordi maden tilberedes mere skånsomt og ved lavere temperaturer end i en almindelig ovn.

Det er især en fordel, når du f.eks. damper fisk. Fisken ser mere indbydende ud, og den smager også af mere. Grøntsager har også godt af den dampende behandling frem for at blive kogt eller bagt.

2. Du kan tilberede mange forskellige madvarer

Med forskellige kombinationer af damp og varmluft kan du få det meste til at lykkes i ovnen. Derfor er kombiovnen populær – den forener det bedste fra den traditionelle ovn og dampovnen.

25 % damp og 75 % varmluft er perfekt, når du skal tilberede kød, fjerkræ og brød. Kødet bliver saftigt indvendigt og gyldent udenpå, og brødet bliver blødt og smagfuldt med en sprød og gylden overflade.

fjerkræ i dampovn

 50 % damp og 50 % varmluft kan du bruge, når du skal genopvarme mad. Dampen giver ekstra fugtighed til madvarerne, så de ikke bliver tørre og kedelige.

100 % damp er perfekt til fisk, ris og grøntsager. Som nævnt bevarer du saft, kraft og smag – og du kan sætte det hele i ovnen samtidig, uden at al maden kommer til at smage og dufte af fisk.

3. Du bevarer vitaminer og mineraler

Det er ikke bare tom snak. Videnskabelige undersøgelser har bevist, at der er næringsmæssige fordele ved damptilberedning frem for almindelige tilberedningsmetoder. Det gør især en forskel, hvis du damper dine grøntsager i stedet for at koge dem - grøntsager tilberedt med damp indeholder helt op til 50 % flere vitaminer end dem, der er blevet kogt!

4. Du opnår den helt rigtige sprødhed

Selv om damptilberedning hos de fleste leder tankerne hen på fisk og grøntsager, kan hjemmebageren også få glæde af en ovn med dampfunktion. Den rigtige balance mellem varme og fugt hjælper dig nemlig med at få den perfekte, gyldne skorpe, som alle bagere drømmer om. Samtidig får brødet en smagfuld krumme og en saftig, svampet konsistens - what's not to like?

Flere gode tips

Køkken

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk