Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Opskrifter

Hvad skal vi spise? Bliv inspireret af sæsonens frugt og grønt

Selvom vejret ikke helt er med på legen, nærmer vi os ifølge kalenderen sommermånederne. Det betyder nye frugter og grøntsager på menuen - læs her, hvorfor du skal spise frugt og grønt i sæson og bliv inspireret til sæsonaktuelle lækkerier på madplanen eller i madpakken.

Hvorfor giver det mening at spise efter årstiderne?

Der er flere gode grunde til at spise sæsonaktuelt frugt og grønt. Her får du et udpluk af dem:

1. Råvarerne er friske og fulde af smag

Fordi sæsonaktuelle frugter og grøntsager ikke ligger lang tid på kølelager, mister de ikke saft, kraft og næring. De er derimod propfyldte med gode vitaminer og masser af smag.

2. Du spiser automatisk mere varieret

Når årstiderne skifter, gør udbuddet af sæsonaktuelle råvarer det også. Derfor behøver du ikke bekymre dig om at spise varieret - det sker helt af sig selv.

3. Du tager hensyn til miljøet

Når frugt og grønt er i sæson i Danmark, slipper man for at fragte det hertil fra varmere himmelstrøg. Ved at spise sæsonaktuelt og gerne lokalt kan vi derfor skrue gevaldigt ned for CO2-forbruget - og samtidig er varerne så friske som overhovedet muligt.

Det skal du spise til sommer

Er du klar til at dykke ned i et hav af lækker inspiration? Værs'go'!

tomater på et bord

Tomater

Vidste du, at tomaten både kan kategoriseres som en frugt og en grøntsag? Den runde kending er perfekt i salater, tomatsalsa, som madpakkesnack eller på grillspyd til børnene sammen med champignon, peberfrugt og cocktailpølser.

små kartofler i en skål

Lammefjordskartofler

Forestil dig lige en tallerken med grillet laks, en lækker salat, hjemmelavet dressing og let kogte, nye lammefjordskartofler. Løber tænderne ikke i vand?

forårsløg på et bord-161805

Forårsløg

Forårsløg er porrens lidt mildere slægtning. De er perfekte i wokretter eller friske i salater, hvor de giver lidt mere bid og smag.

gulerdder med top

Gulerødder

Har du have, kender du magien ved at trække den grønne top op af jorden og finde en lækker, frisk gulerod i den anden ende. Brug guleroden frisk, kogt, bagt eller i juice, brød og kager.

skl med grnne spinatblade-842427-edited

Spinat

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Skipper Skræk sværger til spinatens kvaliteter. Brug den i salat, lav flødestuvet spinat eller brug den som ingrediens i en grøn juice.

halv honningmelon på et bord

Honningmelon

Den søde melon med den fine skal er perfekt til brunch og forretter med parmaskinke viklet omkring, som et frisk pust i salaten eller som et sundt mellemmåltid.

grønne pærer på en tallerken

Pærer

Pæren er både populær som madpakkefrugt og som ingrediens i bagværk. En lun pæretærte med creme fraiche er en lækker og enkel sommerdessert.

rabarber på et skærebræt

Rabarber

Rabarber er en klassiker i de danske køkkenhaver - og så er det faktisk en grøntsag, selv om den bruges som en frugt. Brug den i marmelade eller kompot og nyd smagen af dansk sommer.

en stor bunke sukkerærter

Sukkerærter

I modsætning til almindelige ærter kan hele bælgen spises. Brug sukkerærter i wokretter eller til at give ekstra knas i salaten.

blommer i en skl-648601-edited

Blommer

Blommerne er ægte sommerfrugter, og de smager både godt, som de er eller i marmelade, desserter og kager.

agurk skåret i skiver med frisk dild

Agurk

Her er der virkelig tale om en af danskernes favoritgrøntsager. Agurken bruges næsten altid rå som snack, oven på pålæg eller i sommersalaten.

Kilder: Aarstiderne.dk og Meny.dk

Sundhed & personlig pleje

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk