Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Vasketøj

Hvilke tekstiler kan jeg tørre i tørretumbleren?

Her får du en guide til, hvilke tekstiler der har godt af en tur i din tørretumbler - og hvilke der ikke har. Når tekstiler krymper i tørretumbleren, er det nemlig ofte fordi de ikke kan holde til varmen. Og nogle materialer har slet ikke godt af at komme i din tumbler.

Acetat

Acetat er et af de mere sarte tekstiler, og bliver meget let krøllet. Derfor bør du undgå at lægge tøj af acetat i din tumbler. Acetat anvendes typisk til silkelignende tøj som slips og kjoler.

Akryl

Akryl ligner uld, bortset fra at det er lidt lettere. Selvom det er et syntetisk fibermateriale, har det, ligesom uld, ikke godt af varme. Derfor bør du ikke putte akryltøj i din tumbler.

Bomuld

Udover at bomuld har det ganske fint med varme, bliver det også rigtig dejligt blødt af at blive tørret. Det kan dog stadig krympe en lille smule. Overvej derfor at tørre dit bomuldstøj ved lav varme.

Hør

Ligesom bomuld klarer hør turen i tørretumbleren uden større problemer. Det eneste du skal være opmærksom på er, at glansen godt kan forsvinde en smule. Er dit tøj helt nyt, kan det derfor være bedre ikke at bruge tumbleren.

Syntetisk tekstil

Tøj af syntetisk tekstil er velegnet til at blive tørret i din tørretumbler. Men på grund af de mange bevægelser inde i tromlen, kan der godt opbygges en smule statisk elektricitet i tøjet. Det kan du undgå ved at vaske dit tøj med skyllemiddel i vaskemaskinen.

Uld

Der er utroligt mange typer af uld, men fælles for alle typerne er, at de har bedst af at blive vasket i hånden. Af samme årsag har uld ikke godt af at komme i tørretumbleren, da det nemt krymper – endda rigtig meget.

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk