Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • TorsdagLukket
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Kend dit produkt

Hvorfor skal jeg købe A+++ hvidevarer?

Når du køber hvidevarer og andre elektriske apparater, er der et energimærke på. Især når du handler på nettet, er energimærket vigtigt, fordi det er et af de elementer, der er det samme på tværs af alle butikker. Men hvad betyder energimærket egentlig, hvor kommer det fra - og hvorfor skal du vælge en A+++ maskine? Vi giver dig svaret.

-> Her kan du læse om hvordan du bruger dine hvidevarer energivenligt

Hvad betyder energimærket?

Energimærkningen blev etableret i 1992 med et EU-direktiv og er siden blevet ændret et par gange. I 1992 gik mærkningen fra A til G, hvor A var det mest effektive og G det mindst effektive. Senere blev de forskellige A+ kategorier indført, fordi udviklingen gjorde maskinerne mere energivenlige. I dag er vi nået helt op til A+++. I 2010 blev de gamle energimærker med tekst afløst af et nyt system, der bruger ikoner til at vise produktets egenskaber.

Fra 1. marts 2021 går den nye energiskala fra A-G

Fremover vil energiskalaen gå fra A til G på flere forskellige hvidevareprodukter. Det betyder at en vare med f.eks. A+++ energimærkning bliver til B eller endda D - uden at det samlede energiforbrug ændrer sig. Det sker fordi, at EU har indført nye, strengere krav til energimærkningen. Det betyder også, at ikonerne ser anderledes ud på det nye mærkat.

Bliv klogere på den nye energimærkning her.

Hvad betyder ikonerne?

Der bliver vist forskellige ikoner alt efter, hvilket produkt du kigger på. Derfor kan vi heller ikke gennemgå alle ikonerne, men du får et eksempel med en vaskemaskine. Stort set alle ikonerne viser grundlæggende fakta om produktet. Hvor meget kan det rumme, hvor meget strøm bruger det, hvor meget larmer det og så videre.

Energimærkning

Hvorfor skal jeg købe A+++?

Når det kommer til konkrete besparelser, er det Energistyrelsen, der giver os svaret. De har sammensat denne oversigt over forskellene mellem A+++ og A+ maskiner (A++ og B for tørretumblere). Hvis du gerne vil se mere af Energistyrelsens materiale om at spare på energien, kan du finde det her.

energibesparelse

Spar penge med energivenlige hvidevarer

Som du kan se, er der altså gode penge at spare ved at vælge A+++ produkter på tværs af alle typer hvidevarer. Producenterne har selvfølgelig regnet den ud, så derfor skal du nogle gange betale ekstra for en A+++ maskine. Ofte er det dog stadig billigere i længden at købe en lidt dyrere A+++ model end at købe en A+ maskine og betale mere for energiforbruget. Samtidig kan du bruge maskinen med god samvittighed, fordi du giver miljøet den mindst mulige belastning.

Flere sparetips til dit hjem

Nu ved du, hvorfor du skal vælge en A+++ maskine, næste gang du skal købe hvidevarer. Men der er også måder at spare penge på de hvidevarer, du allerede har stående.

Hjælp & svar
Sparetips

Christian fra whiteaway

Christian hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han computerentusiast og passioneret læsehest.

Favoritter

Luk