Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Trends & design

Hvorfor skal min vaskemaskine egentlig være på nettet?

I de kommende år vil du møde flere og flere produkter, der kan koble sig på internettet. Den udvikling kommer også til hvidevarer og køkkenudstyr, men hvorfor skal din vaskemaskine på nettet? Vi giver vores bud på fordele og ulemper ved den nye teknologi.

Gør hverdagen lettere

Pointen med at koble dine husholdningsapparater på nettet er at gøre hverdagen lettere. Forestil dig, at køleskabet minder dig om at købe mælk, mens du står i Netto, eller at du kan bestille en friskbrygget kop kaffe, mens du er på vej hjem. Eller at opvaskemaskinen selv kan fortælle producenten, hvad problemet er, hvis den pludselig bryder sammen.

*LÆS OGSÅ: Fremtiden kommer: Hvidevarer med kamera

Det er nogle af de drømmescenarier, som ”Internet of Things” (fællesbetegnelsen for alle apparater, der er koblet på nettet) skal være med til at realisere. Herunder får du tre af vores yndlingsdevices, der allerede findes eller er på vej.

Kaffemaskinen snakker med din smartphone

Mange producenter af kaffemaskiner er allerede med på bølgen. Én af dem er Nespresso, der har op til flere modeller med Wi-Fi i sit sortiment. Nespresso Expert er et eksempel på, at en kaffemaskine med internetopkobling ikke behøver at koste en bondegård, og du kan både brygge din kaffe via appen og indstille dine egne favoritter.

Tilpas opskrifter efter behov

Har du fundet en virkelig lækker opskrift, der er svær at tilpasse til et større antal personer? Eller er du træt af, at du ikke kan finde rundt i alle de internationale måleenheder? Med en smart køkkenvægt er alle de problemer løst. Drop har lanceret en vægt- og appkombination, der klarer det hele for dig. Den kan tilpasse din opskrift undervejs og foreslå erstatninger til ingredienser, som du ikke lige har stående.

Embedded content: https://player.vimeo.com/video/111680466?title=0&byline=0

Få vaskemaskinen til at tale dit sprog i stedet for omvendt

En moderne vaskemaskine har efterhånden så mange funktioner, at det kan være helt uoverskueligt at bruge den. Derfor har Berg udviklet en vaskemaskine, der er designet fra bunden til at samarbejde med din telefon. På selve maskinen vises kun de 3 vaskeprogrammer, du bruger mest, mens resten af funktionerne vælges fra din telefon. Den kan bestille vaskepulver og skyllemiddel, og du kan indstille den til ikke at vaske efter et bestemt tidspunkt, så du kan sove i fred.

Det er nok kun et spørgsmål om tid, før flere producenter følger trop, og lignende modeller også bliver tilgængelige i Danmark.

Embedded content: https://player.vimeo.com/video/87522764?title=0&byline=0

Men hvad med ulemperne?

Det er selvfølgelig ikke lutter lagkage og fantastiske løsninger. Der er en række udfordringer, som producenterne er nødt til at forholde sig til, inden forbrugerne for alvor vil tage teknologien til sig. Er det sikkert? Påvirker det produkternes levetid? Kan apparaterne tale sammen?

Er det sikkert?

I en tid med datalækager og hackersager er det selvfølgelig relevant at spørge til sikkerheden bag funktionerne. Her er der en del ubesvarede spørgsmål, men der er ingen tvivl om, at det har højeste prioritet for hvidevareproducenterne at få styr på denne del af sagen.

internet of things

Skal produkterne udskiftes oftere?

Vi er blevet vant til, at telefoner, computere og lignende ret hurtigt bliver for gamle. Men vaskemaskiner og køleskabe skal helst holde i mange år.

Derfor er skrækscenariet også, at internetforbindelsen påvirker hvidevarernes levetid. For selvom køleskabet snakker fint sammen med din iPhone 6, er der ingen garanti for, at det kan snakke sammen med din nye iPhone 7 (eller 8, 9, 10), når den bliver lanceret.

Binder man sig til én producent?

Som det ser ud lige nu, er alle de store hvidevarer-producenter i gang med at udvikle deres egne internetløsninger. Det så vi blandt andet på IFA-messen i 2015, hvor vi blev præsenteret for MySmartHome, HomeConnect, SmartDeviceBox og en række andre mere eller mindre gennemskuelige navne.

De kunne i bund og grund det samme, men kunne ikke tale sammen. Så hvis du har en vaskemaskine fra Bosch og et køleskab fra Liebherr, skal du bruge 2 forskellige apps.

Så hvad er konklusionen?

Konklusionen er, at der endnu er mange spørgsmål at besvare. Vi tror på en lys fremtid for hvidevarer med internetforbindelse, når de første udfordringer er overvundet - og vi holder dig selvfølgelig opdateret, når der sker nye, spændende ting.

Flere smarte hvidevaretrends

Kilder: wareable.com, smh.com og wired.com

Christian fra WhiteAway

Christian hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han computerentusiast og passioneret læsehest.

Favoritter

Luk